Tekstit

Näytetään blogitekstit, joiden ajankohta on helmikuu, 2025.

Arvosta pettymyksiäsi - ne ohjaavat sinua toivomaasi suuntaan!

Kuva
  Jos olet pettynyt johonkin asiaan tai ihmiseen, joiden uskoit tekevän sinut onnelliseksi; jos olet menettänyt jotain; jos tunnet olevasi epämiellyttävien olosuhteiden vanki... ...niin arvosta noita pettymyksiä, menetyksiä, turhautumistasi ja ahdistustasi, sillä ne kertovat sinulle, että olet luonut jotain paljon parempaa, ja voit vastaanottaa nuo paremmat asiat, arvostamalla niitä jo etukäteen! Arvosta myös erityisen paljon sellaisia ihmisiä, jotka eivät pidä sinusta tai jotka ovat vihaisia ja töykeitä, sillä he pakottavat sinut löytämään rakkauden ja ilon tunteet itsestäsi. Ja ainoa ilo, mitä voimme koskaan elämässä kokea, on tuo sisäinen ilo, tunnetila, resonanssi oman todellisen olemuksesi kanssa. Ja se ilo on täysin riippumaton olosuhteista, joissa juuri nyt elät.

Miksi emme voi koskaan saavuttaa mielenrauhaa yrittämällä saavuttaa sitä?

Kuva
  Miksi emme voi koskaan saavuttaa mielenrauhaa yrittämällä saavuttaa sitä? Koska vedämme puoleemme aina sitä mitä OLEMME, emme sitä, millaiseksi haluamme tulla (vetovoiman laki). Rakkautta tuntevalla on rakkaus. Rakkautta tavoittelevalla ei ole rakkautta. Jumaluskovainen: "MINÄ HALUAN SAAVUTTAA SISÄISEN RAUHAN TOTTELEMALLA JUMALAA!!!" Ongelma haluamisessa on siis se, että juuri haluaminen estää mielenrauhan kokemuksen eli flow-tilan. "Kärsimyksen syynä on elämän jano (eli haluaminen)." Kuvassa kuu mollottaa taivaalla kaikessa rauhassa.

Miksi sensuuri näyttää viime vuosina lisääntyneen myös demokraattisissa länsämaissa?

Kuva
  Miksi sensuuri näyttää viime vuosina lisääntyneen myös demokraattisissa länsämaissa? Miksi "vapaa internet" ei olekaan aina vapaa keskustelu- ja tiedonvälityskanava? Miksi jopa - ja usein etenkin - huumoria sensuroidaan "yhteisönormien vastaisena"? Sensuuri perustuu aina pelkoon, aivan kuten myös pyrkimys kontrolloida muita ihmisiä laeilla ja muilla yhteisillä säännöillä. Kun ns. länsimaalaiset ovat kauhistelleet entisen Neuvostoliiton tai Pohjois-Korean diktatorisia yhteiskuntia, niin he eivät ole nähneet "malkaa omassa silmässään" eli sitä, että myös demokratiassa ihmisten käytöstä valvotaan - usein vain tuo valvonta on "itsevalvontaa", eli ihmiset pyrkivät kuulumaan sosiaalisiin yhteisöihin ja käyttäytymään niiden edellyttämien sääntöjen mukaan, tullakseen hyväksytyiksi. Ja hyväksytyksi tulemisen tarve perustuu yksinäisyyden pelkoon - ja pohjimmiltaan kuolemanpelkoon. Pelkäämme, että "elämä ei kanna", jos ympärillämme ei ole ns. li...