Jos tunnet tuohtumusta, niin tuohtumuksen syy löytyy sinusta itsestäsi

 



Jos toisen ihmisen mielipide eli näkemys jostain asiasta saa sinut tuohtumaan, niin älä etsi tuohtumuksen syytä tuosta toisesta ihmisestä, vaan omasta itsestäsi.


Olet tuohtuneena eri mieltä oman sisäisen totuutesi kanssa.


Esim. intialaisessa henkisessä perinteessä opettajat ja gurut ovat aina esittäneet oppilailleen kysymyksiä, koska kun ihminen joutuu itse vastaamaan itselleen, hän ei voi valehdella.


Jos esimerkiksi kysyt itseltäsi: "Olenko syntinen ja paha?" niin tiedät vastauksen heti. Jos tunnet negatiivisen tunteen, niin tunnetilasi kertoo, että et ole paha, tunnet vain syyllisyyttä. Jos tuo kysymys ei herätä sinussa mitään tunteita ja ihmettelet, miksi tällaista kysytään, niin vastaus on silloinkin: "En ole paha."


Jos sinulta kysytään: "Haluatko pyytää anteeksi pahoja tekojasi?" ja et koe mitään tarvetta tehdä niin, niin vastaus on: "En halua, koska en koe tehneeni mitään väärin". Jos tunnet syyllisyyttä ja haluat pyytää anteeksi, niin silloinkin vastaus on: "En halua pyytää anteeksi, mutta koska tunnen syyllisyyttä ja pelkoa, niin oloni paranee hieman, jos tottelen kysyjää."


Tuo ihminen, joka ei koe tarvetta myöntää olevansa paha ja joka ei koe tarvetta pyytää anteeksi, ei siis ole "psykopaatti", vaan hän tuntee vain oman arvonsa. Menneisyydessä tehtyjä tekojahan ei voi peruuttaa ja siksi viisas on aina se, joka rakastaa itseään olosuhteista täysin riippumatta.


Jokainen meistä tuntee totuuden joka hetki - silloinkin, kun totuus universumista ja elämämme lainalaisuuksista ei lainkaan kiinnosta häntä. Myös "skeptikot" ovat siis joka hetki "henkiolentoja", vaikka he eivät uskoisi mihinkään henkisiin ilmiöihin.

Kommentit