Jos haluat auttaa viisautta etsivää, niin kysy häneltä kysymyksiä, joihin hänen täytyy itse itselleen vastata

 



Erilaisia kuviteltuja uskonto- ja kansanryhmiä haukutaan monilla foorumeilla tälläkin hetkellä raivokkaasti. Ja se kertoo pelosta, joten herkän ihmisen kannattaa jättää tuollaiset keskustelut täysin "omaan arvoonsa", jolloin negatiiviset ajatukset eivät aktivoidu omassa todellisuudessa.


Mielenrauhaa ei kannata koskaan menettää siksi, että muut ihmiset ovat vihaisia ja tuomitsevia.


Jos joku teistä kykenee säilyttämään puhtaan myötätunnon lukiessaan tuollaisia kirjoituksia, niin yksi hyvä tapa keskustella on esittää kysymyksiä, jolloin vihainen ja tuomitseva ihminen itse joutuu vastaamaan itselleen.


Esitä esim. usein tämänkaltaisia kysymyksiä:


"Jos juutalainen ja muslimi ovat avioliitossa ja heille tulee riitaa, ja toinen tappaa toisen, niin kumpi on paha eli syyllinen ja kumpi on viaton uhri?"


"Jos rasismin vastustaja ja rasisti ovat parisuhteessa ja heille tulee riitaa, ja toinen tappaa toisen, niin kumpi on paha eli syyllinen ja kumpi on viaton uhri?"


"Jos homo mustalainen ja hetero arabi ovat työkavereita ja heille tulee riitaa, ja toinen tappaa toisen, niin kumpi on paha eli syyllinen ja kumpi viaton uhri?"


"Jos nainen ja mies seurustelevat ja heille tulee riitaa, ja toinen tappaa toisen, niin kumpi on paha eli syyllinen ja kumpi on viaton uhri?"


Se, mitä ihminen vastaa noihin kysymyksiin paljastaa hänen omat ennakkoluulonsa.

Kommentit