"Väliaikaista kaikki on vain" - ja juuri siksi nautimme elämästä

 



Jos koet olevasi "jumissa" elämäntilanteessasi, etkä näe ulospääsyä tuosta tilanteesta, niin ainoa syy tuohon näköalattomuuteen on se, että uskot vahvasti todellisuuden muuttumattomuuteen - pelkäät siis sekä tuota kuvittelemaasi muuttumattomuutta ETTÄ muutosta, eli mahdollisia "vääriä valintoja".


Voit palauttaa kokemuksen "energian jatkuvasta virtauksesta" eli jatkuvasta muutosprosessista ajattelemalla elämääsi huvimatkana.


Huvimatkahan on hauska vain, jos otat siitä ns. kaiken irti eli "tartut hetkeen", teet matkallasi intuitiosi inspiroimia asioita. Huvimatka EI siis ole eikä se voi olla iloa tuottava, jos et itse iloitse tuosta matkasta. Et lähde huvimatkalle vain palataksesi takaisin kotiin, vaan kokeaksesi uusia kokemuksia, mieltäylentäviä seikkailuja.


Ja kaikkiin seikkailuihin liittyy myös teoreettisia riskejä, eli voit kohdata matkallasi ongelmia ja kysymyksiä. Voit tehdä myös virheitä ja lopulta kuitenkin selvitä niistä. Tiesit tämän jo syntyessäsi tähän maailmaan: Emme voi kokea toivottua, jos emme koe joskus myös ei-toivottua.


Sen sijaan, että tunnet ahdistusta elämäntilanteesi muuttumattomuudesta, niin mieti mitä tekisit, jos olisitkin juuri nyt kodin tai työpaikan tai muun sinulle tutun paikan sijaan vaikkapa lentoasemalla, eli olisit tulossa jostakin ja menossa jonnekin, ja sinun on vain odotettava lentoasemalla jatkolentoa.


Odotus tuolla lentoasemalla ei siis kestä loputtomasti, vaan vain vähän aikaa.


"Väliaikaista kaikki on vain."


Jos olet hyvällä mielellä, niin joko istut paikallasi ja nautit olostasi tekemättä mitään, luet jotain mielenkiintoista, kuuntelet musiikkia, juttelet jonkun kanssa tai kiertelet ympäri lentoasemaa: Teet ostoksia, käyt syömässä, nautit erilaisten ihmisten katselemisesta ja heidän joskus eksoottisenkin puheensa kuuntelemisesta.


Odotus ahdistaa sinua vain, jos et nauti olostasi, vaan olet sen sijaan kärsimätön tai tylsistynyt.


Vaikka olisit sairas, niin silti paras tapa olla tuolla lentoasemalla on pysyä toiveikkaana: Kaikki matkat ja myös kaikki sairaudet päättyvät joskus.


Pahinta, mitä voit elämässäsi kokea, on siis negatiivisiin ajatuksiin ja tunnetiloihin eli pelkoihin kiinni jääminen, eli ns. ajatusvankila.


Jos siis sinua ahdistaa juuri nyt, niin tee mitä tahansa sellaista, joka vapauttaa sinut tuosta ahdistuksesta eli kohottaa tunnetilaasi. Kokemuksesi todellisuudesta on aina vain oman tunnetilasi mukainen, joten voit muuttaa nykyisen todellisuutesi täysin erilaiseksi, nauttimalla nykyhetkestä.


Ja siksi "elämä kantaa aina", iloa seuraa suru ja surua ilo. Elämä on jatkuvaa aaltoliikettä, jatkuva seikkailu.


Pysyvyys ja toivottomuus on aina pelkästään pelon aikaansaama näköharha.

Kommentit