Onko olemassa syrjittyjä, alistettuja, heikkoja tai tyhmiä ihmisryhmiä?

 




Onko olemassa syrjittyjä, alistettuja, heikkoja tai tyhmiä ihmisryhmiä?


Ei ole. Jokainen ihminen on aina yksilö ja hän on joka hetki juuri sellainen, kuin millaisena hän ITSE näkee ja kokee itsensä.


Muiden arviot jonkun ihmisen "huono-osaisuudesta" tai "heikkoudesta" eivät ole koskaan totta, vaan ne perustuvat arvioitsijan omiin asenteisiin.


Esim. käsitteen "heikko nainen" käyttäminen on naispuolisten ihmisten säälimistä eli halveksuntaa, ellei tuota termiä käytetä kunnioittavasti. Fyysisesti vahvempihan ei ole fyysisesti heikompaa vahvempi muuten, kuin fyysisiltä ominaisuuksiltaan. Jos "heikko nainen" haluaa vahingoittaa miestä, hän voi käyttää siihen monenlaisia muitakin keinoja, kuin fyysistä voimaa.


Siksi "henkistä väkivaltaa" ja "fyysistä väkivaltaa" käyttävät löytävät aina toisensa. Ja myös sääli eli ylpeys on henkistä väkivaltaa, sillä sääliä tunteva ei kunnioita säälinsä kohdetta. Säälijä sekä uhriutuu että halveksii, ja säälin kohde taas tuntee vihaa, jotta hän vapautuisi itsesäälistä ja syyllisyydestä. Henkisen ja fyysisen väkivallan käyttäjät ovat siis toisilleen "vakkoja ja kansia", ja aina molemmat pelokkaita eli heikkoja.


Sama pätee seksuaalisiin "vähemmistöihin" ja "enemmistöön", kulttuurisiin ja uskonnollisiin "vähemmistöihin" ja "enemmistöön" ja sosiaalisesti ja taloudellisesti "parempi- ja huonompiosaisiin".


Mitkään noista edellämainituista käsitteistä eivät kuvaa yksilöä, joka on aina ainutkertainen ja hetkittäin joko onnellinen tai onneton.

Kommentit