Miten vapautua negatiivisista käyttäytymiskaavoista eli ei- toivotusta "kohtalosta" välittömästi?

 




Miten vapautua negatiivisista käyttäytymiskaavoista eli ei- toivotusta "kohtalosta" välittömästi?
(joskus tuota kuviteltua "kohtaloa" kutsutaan jopa "jumalan" rangaistukseksi)


Negatiiviset uskomukset eli tunnemuistot vaikuttavat "piilotajuisesti" meihin niin kauan, kunnes itse tiedostamme niiden olemassaolon selkeyden tilassa, jolloin ne voivat neutraloitua ja lakata vaikuttamasta elämäämme.


Se, että negatiivinen tunnemuisto on alun perin syntynyt johtui pelkästään omasta negatiivisesta tunnetilastamme kokemuksen hetkellä (esim. ns. lapsuustraumat).


Kun myöhemmin katsomme "valosta käsin" vaikkapa päättynyttä parisuhdettamme, niin näemme oman tunnetason osallisuutemme tapahtuneisiin tilanteisiin ja lakkaamme syyttämästä toista osapuolta - eli ymmärrämme hänen näkökulmansa, miksi hän käyttäytyi kuten käyttäytyi. Kukaan ihminenhän ei ole koskaan "paha".


Ja kun tämä oivallus tapahtuu lakkaamme vetämästä puoleemme puolisoita tai muita ihmisiä, jotka ovat aiemmin peilanneet piilossa ollutta negatiivista tunnemuistoamme.


Esim. mies on saattanut vetää puoleeensa vihaisen äitinsä kaltaisia vihaisia naisia havaitakseen, että hän voi itseään rakastamalla vapautua tuosta vetovoiman lain aikaansaamasta käytöskaavasta ja alkaa vetää puoleensa aitoja rakkaussuhteita (ts. itseään ehdoitta rakastavia naisia).


Myös jo olemassaoleva parisuhde voi muuttua ehdollisesta viha-rakkaussuhteesta aitoon rakkauteen perustuvaksi, kun oivallamme tuon oman osallisuutemme ja alamme kunnioittaa puolisoamme täysin ehdoitta.

Kommentit