Millainen asia on sinulle "mieleinen"?

 




Millainen asia on sinulle "mieleinen"?

Se on mielesi mukainen, mielikuvasi kaltainen, toiveesi täyttävä.

Tästä syystä emme voi koskaan ilahaduttaa muita ihmisiä yrittämällä kontrolloida heidän toiveitaan. Jos tarjoat rahaa, tavaraa tai kokemuksia toiselle ihmiselle ilman, että hän itse haluaa niitä ja sallii ne itselleen, niin hänen oma toiveensa ei täyty.

Siksi esim. lahjaa ei pidä koskaan velvollisuudentunteesta YRITTÄÄ ostaa toiselle ihmiselle, vaan hankkia lahja, joka "tuntuu hyvältä idealta". Tärkeintä lahjan antamisessa on siis ihan oikeasti "rakkaudellinen ajatus", eli tämä usein lausuttu lause ei ole pelkkä klisee.

Sama pätee ihmissuhteisiin: Jos haluat solmia ihmissuhteen sellaisen ihmisen kanssa, joka ei itse halua tuota suhdetta, niin "saat mitä itse tilaat" eli joko suhdetta ei synny lainkaan - tai saat rakkaudettoman suhteen, joka perustuu ehdolliseen rakkauteen. Meillä ihmisillähän on hyvin monenlaisia motiiveja solmia ihmissuhteita.

Kokemukset, jotka eivät siis ole alun perin olleet omien toiveidemme mukaisia ovat "matkoja, joita emme aidosti toivoneet kokevamme". Jos olet kuitenkin jo kokenut paljon tällaisia "epäonnisia matkoja" eli haastavia kokemuksia, niin niistä jokainen on vahvistanut TODELLISIA, sydämesi toiveita.

Ja siksi kaikesta kokemastamme seuraa aina lopulta pelkkää hyvää.

Kommentit