Jos tunnet turvallisuudentunnetta, olet turvassa

 



Meillä ihmisillä on usein tarve tuntea, että olemme "turvassa".


Monet ihmissuhteemme, asumisratkaisumme, ajoneuvovalintamme, vakuutusten ja turvajärjestelmien hankkiminen, uskontokuntaan kuuluminen, ruokavaliomme, lastenkasvatusmetodimme, kypärien ja turvavöiden käyttäminen, rokotusten hankkiminen ja lääkärissä käyminen perustuu pohjimmiltaan pelkoon siitä, että emme ole "turvassa" - ja siksi meidän pitää VARAUTUA vaaraan.


Elämä ei kuitenkaan kunnioita pelkojamme, vaan juuri pelot aikaansaavat paradoksaalisesti vaaratilanteita - manifestoimme siis sitä, mitä pelkäämme. Ja luomme elämäämme joka hetki uudeksi, joten periaatteessa pelokkaan eli "vaaroihin varautuvan" ja "riskienhallintaan pyrkivän" ihmisen ei pitäisi luottaa edes sydämenlyöntien, hengityksen ja verenkierronkaan jatkuvuuteen - eikä planeettojen pysymiseen radoillaan.


Kukaan meistä ei kuitenkaan jaksa pelätä jatkuvasti ja siksi useimmat meistä uskaltavat nukkua ilman, että pelkäämme hengityksemme tai puolisomme tai lastemme hengityksen pysähtyvän.


Oma terve poikani kuoli, koska hän ilmeisesti lakkasi hengittämästä. Olisiko kuolemaa voinut estää pelkäämällä sitä? Ei. Emme voi elää, jos pelkäämme koko ajan elämän päättymistä.


Pelko on tunnetila, joka aiheuttaa siis turhaa kärsimystä. Pelko ei ole olosuhde.


Myöskään turvallisuudentunne ei ole olosuhde, sekin on tunnetila.


Jos et siis pelkää, vaan tunnet olevasi turvassa eli tunnet mielenrauhaa, uskot että "elämä kantaa aina", tapahtui mitä tahansa, niin mitä tämä tarkoittaa manifestaatioiden eli olosuhteiden kannalta?


Se tarkoittaa sitä, että tuntiessasi olosuhteista riippumatonta turvallisuudentunnetta myös olosuhteiden on muututtava sellaisiksi, että olet turvassa, elämä jatkuu ja elämä kantaa.


Eli:
Jos olet yksin ja tunnet turvallisuudentunnetta - et pelkää yksinäisyyttä - ja toivot löytäväsi kumppanin, niin löydät kumppanin.


Jos sinulla on vain vähän rahaa ja tunnet turvallisuudentunnetta - et pelkää köyhyyttä - ja toivot saavasi lisää rahaa, niin saat lisää rahaa.


Jos olet sairas ja tunnet turvallisuudentunnetta - et pelkää sairauden pahenevan - ja toivot paranevasi, niin paranet. Voit myös kuolla, mutta silloin tuo kuolemakin on oma toiveesi. Kuolema on aina vapautus.


Toiveesi toteutuvat siis VÄISTÄMÄTTÄ jos vain tunnet turvallisuudentunnetta eli olet mielenrauhan tilassa.

Kommentit