Viisaan ihmisen ei tarvitse taistella olosuhteita tai muita ihmisiä vastaan

 



Keitä ovat "väärinymmärretyt toisinajattelijat", oikeustaistelijat, besserwisserit, moraalinvartijat, kansankiihottajat, diktaattorit ja uskonnolliset marttyyrit?


He ovat ihmisiä, jotka eivät itse kunnioita ja rakasta itseään ja siksi he kokevat, että muutkaan eivät kunnioita ja rakasta heitä.


Ja koska he eivät siis tunne rakkautta, niin he yrittävät muita ihmisiä ja olosuhteita arvostelemalla, kontrolloimalla, pelottelemalla ja syyttämällä hallita omaa todellisuuttaan (hajoita ja hallitse -taktiikka).


Ja se ei onnistu koskaan, koska jokainen ihminen luo ja sallii itse omat kokemuksensa.


He "puhuvat suulla suuremmalla" mutta eivät siis itse ole ns. totuuksia julistaessaan mielenrauhan tilassa.


Se, joka aidosti rakastaa itseään kykenee rakastamaan ja kunnioittamaan myös muita ihmisiä - myös silloin, kun hän on itse arvostelun tai vihan kohteena. Eikä tällaisen ihmisen tarvitse todistella omaa viisauttaan, sillä hän tuntee sen todeksi.


Viisaat ihmiset herättävät myös joskus kateutta pelokkaissa ihmisissä (etenkin niissä, jotka haluaisivat kiihkeästi itse olla viisaita), mutta kateus ei järkytä viisaan ihmisen mielenrauhaa, koska hän on resonanssissa kateellisen ihmisen todellisen, korkeamman olemuksen kanssa.


Pyri siis vain olemaan viisas eli rakasta itseäsi täysin ehdoitta, eikä sinulla ole mitään pelättävää eikä mitään menetettävää.

Kommentit