Vapauta itsesi tutuista toimintamalleista ja elämäntavoista, joista et aidosti nauti

 






Moni ihminen, joka kyllä teoriassa ymmärtää luovansa oman todellisuutensa itse ja jolla on myös paljon omia kokemuksia sekä toiveiden että ei-toivottujen kokemusten toteutumisesta, ei kuitenkaan ole käytännössä vapaa tottumuksista, joita ei haluaisi enää toistaa.



Vaikka tottumukset olisivat ns. matalavärähteistä energiaa, niin toistamme niitä usein siksi, että ne tuntuvat tutuilta. Ja tästä syystä "uraudumme" usein vuosikausiksi samantyyppisiin elämäntilanteisiin. Vaikka jokainen luomamme hetki on aina uusi, niin luomme koko ajan samanlaista todellisuutta. Olemme kyllä toiveikkaita, mutta emme aidosti tunnetasolla usko muutoksen mahdollisuuteen - ja siksi muutos ei tapahdu.



Esimerkiksi astrologian harrastaminen (ns. luonnetyyppeihin uskominen), puhuminen "sukukarmoista" tai "naisten ja miesten" tyypillisistä ominaisuuksista saattavat nekin vahvistaa tietynlaista "elämänkohtaloa" -- siitä huolimatta, että valitsemme itse uskomuksemme ja aktiiviset ajatuksemme, jotka aikaansaavat kaikki kokemuksemme.



Jos siis olet havainnut, että toistat elämässäsi jotain käytösmallia, josta et pidä, ja AJAUDUT uudelleen ja uudellleen tilanteisiin, joissa tuo malli aktivoituu, niin muista, että voit myös milloin tahansa lakata toistamasta tuota mallia!



Saatat esimerkiksi toistuvasti ajautua ihmissuhteisiin, asuinpaikkoihin tai työpaikkoihin, joissa olet aina vastuuntuntoisen uhrautujan, ylityöntekijän ja raatajan roolissa. Olet niin tottunut tuohon rooliisi, että et usein edes kyseenalaista sitä.



Olet ehkä monesti kyllä ajatellut, että "miksiköhän minä tässä taas siivoan toisten jälkiä, kannan vastuuta ja teen raskaita töitä, vaikka haluaisin olla uimassa tai tanssimassa tai juhlimassa iloisessa seurassa?"



Tällöin rankaiset itseäsi tiedostamatta, siitäkin huolimatta, että työnteko ja vastuunkantaminen voi tuottaa sinulle myös iloa, olethan jo niin tottunut siihen, että se on "kuin toinen luontosi".



Todellisuudessa et kuitenkaan usein ole aidon ilon ja mielenrauhan tilassa, vaan tiedostamatta hieman kostonhimoinen, sillä kun toimimme todellisia toiveitamme vastaan, niin kosto kohottaa tunnetaajuuttamme.



Tunnet siis hieman vihaa ja halveksuntaa niitä kohtaan, jotka pääsevät elämässä helpommalla kuin sinä.



"Olen näköjään syntynyt kärsimään ja siksi toivon, että myös kaikki muut ihmiset kärsivät yhtä paljon kuin minä!"



Ihmiskunnan yleisin itserankaisu-uskomus on se, että voimme saada rahaa vain tekemällä toitä - ja tekemällä myös sellaista työtä, jossa emme viihdy ja jonka "vankeina" olemme suurimman osan elämäsämme. "Työn orjuuskin" on kuitenkin pelkästään uskomuksiin perustuva, itse valittu toimintamalli. Kaikkein rikkaimmat ihmiset tekevät usein kaikkein vähiten töitä ja ansaitsevat rahaa lukuisilla erilaisilla tavoilla, intuitiivisesti ideoimalla.



Tällä hetkellä maailma on jo muuttumassa ("maailma" olemme me ihmiset, jotka elämme maailmassa) ja yhä useampi ihminen on vapauttanut itsensä vanhoista ja vapautta rajoittavista uskomuksista. Korona-pandemia ja etätyömahdollisuuksien lisääntyminen oli yksi gloabaali ja kollektiivinen askel kohti vapaampaa elämäntapaa.



Miellyttäminen ja uhrautuminen parisuhteissa eli "ehdollinen rakkaus" on myös hyvin yleinen negatiivinen toimintamalli. Uhrautuja ei nimittäin rakasta puolisoaan ehdoitta, vaan tuntee tätä kohtaan katkeruutta, ja siksi uhrautujat usein löytävät puolisoikseen välinpitämättömiä ja ylpeitä, vapautta kaipaavia ihmisiä, jotka puolestaan nauttivat siitä, että heitä palvellaan ja että heistä ollaan mustasukkaisia. Ja nämä samat vapautta kaipaavat ihmiset ovat myös lopulta itse niitä kaikkein mustasukkaisimpia, sillä pelkäämme muissa ihmisissä sellaisia ominaisuuksia, joita itsessämme on.


Aidossa rakkausliitossa molemmat toteuttavat omia toiveitaaan ja kumpikaan ei pelkää pettämistä eikä puolison menettämistä, sillä kumpikin ymmärtää, että rakkaus ja kunnioitus on meissä itsessämme oleva aito tunne, emme saa sitä muilta ihmisiltä.



Voit päästä eroon tällaisista "raskaista energioista" elämässäsi tiedostamalla niiden olemassaolon ja toimimalla toisin seuraavalla kerralla, kun saat taas tilaisuuden toistaa tuota mallia.



Jos havaitset, että muutkin ihmiset vahvistavat omaa vanhaa uskomustasi siitä, millainen "luonnetyyppi" tai sukusi edustaja olet, niin päätä muuttaa tuota uskomusta:



"Olet vastuuntuntoinen ja työteliäs, vakava tuplaneitsyt, ja äitisi ja isoäitisikin raatoivat ja uhrautuivat muiden puolesta paljon."



Uusi minä:



"Olen elämästä nauttiva, idearikas ja hauska, terve ja hyväkuntoinen ihminen, joka voi ansaita rahaa helposti, tuhannella eri tavalla, ja jolta työkin suuu kuin leikki."

Kommentit