Suhtaudu kaikkiin vietteihisi lempeydellä

 Pitääkö viettejä ja "syntejä" siis yrittää vastustaa?


Ei pidä. Se, mitä vastustat, lisääntyy ja vahvistuu aina.


Kaikki negatiivisessa tunnetilassa käydyt taistelut ovat siis aina hävittyjä, koska aina kun vastustamme jotain niin kiinnitämme tuohon asiaan huomiomme, jolloin se vain vahvistuu omassa mielessämme.


Juuri siksi luostarien käymälöistä on löytynyt niin paljon sikiöitä.
Siksi "syntiä" vastaan taistelevat lahkonjohtajat päätyvät usein itse "tekemään syntiä" eli asioita, joita he itse vastustavat.


Laihduttaja, joka yrittää olla syömättä ajattelee koko ajan ruokaa ja kärsii, kun yrittää olla syömättä - ja juuri siksi hän ei voi laihtua pysyvästi. Hän TAISTELEE lihavuutta vastaan jolloin hän manifestoi lihavuutta.


Alkoholisti, joka yrittää olla juomatta ajattelee alkoholia tauotta. Hänen riippuvuutensa alkoholista siis vain lisääntyy, ja jos hän ei salli itselleen alkoholia niin hän addiktoituu johonkin muuhun asiaan, esim. uskontoon. Koska alkoholismin todellinen syy on halu kohottaa tunnetilaa.


Alkoholisti, laihduttaja tai uskovainen haluaisi siis rakastaa itseään, mutta koska hän ei rakasta, niin hän etsii ratkaisuja pahanolontunteisiinsa olosuhteista, oman itsensä ulkopuolelta.


"Syntiä" ja viettiä vastustava taistelee siis aina itseään vastaan. Jos hän EI taistelisi hänen olisi paljon helpompi tulla toimeen viettiensä kanssa.


Ja kaikki vietit ovat tärkeitä luomistyössämme: Nälkä saa meidät syömään, jano juomaan, seksuaalivietti lisääntymään tai tuntemaan muuten vain onnellisuuden tunnetta. Vain viettejään vastustava ihminen kokee siis viettien vuoksi kärsimystä.


Ja jos pelkäät, että viettien vallassa olevat ihmiset ovat "vaarallisia" niin muista: Rakkauden eli aidon rohkeuden tunnetilassa oleva ihminen ei koskaan ole vaarassa - eikä rakkauden tunnetilassa oleva vahingoita ketään "viettiensä vallassa".


Vain pelokas ihminen voi ajautua "uhriksi" tai "pahantekijäksi".

Kommentit