Jokainen vastoinkäyminen on aina voitto

 



"Onni onnettomuudessa"
"Sirpaleet tuovat onnea"
"Ei niin pahaa ettei jotain hyvääkin"
"Lopussa kiitos seisoo"
"Se parhaiten nauraa joka viimeksi nauraa"
"Kun yksi ovi sulkeutuu niin toinen avautuu"
"Aika aikaansa kutakin"
"Hiljaa hyvää tulee, asiat etenevät aina omalla painollaan"


Se, miten suhtaudut näihin kansanviisauksiin, kertoo mielentilastasi juuri nyt. Ja mielentilasi saa aikaan todellisuustilasi. Valitset siis todellisuutesi itse.


Jokainen näennäinen epäonnistuminen, virhe, epäoikeudenmukaisuus, kipu ja menetys on aina korvaamattoman arvokas. Ja se johtuu siitä, että ilman ongelmaa ratkaisuakaan ei voi olla. Ilman kysymystä ei ole olemassa vastausta. Luot kaikki kokemuksesi itse.


Ja aina kun koet tavalla tai toisella epäonnistuneesi, niin todellisuudessa onnistut, jos vain katsot epäonnistumistasi toisesta näkökulmasta.


Jos ongelmasi kasvaa kasvamistaan, niin kuljet vain väärään suuuntaan. Pysähdy ja kulje toiseen suuntaan.


Jos et löydä jotain etsimääsi asiaa, niin etsiessäsi löydät paljon sellaisia asioita, joita et edes etsinyt - ja lopulta löydät myös sen jota alun perin etsit.


Jos joku asia aiheuttaa jatkuvasti murheita, niin opit lopulta olemaan murehtimatta tuota asiaa, jolloin murhe muuttuukin iloksi ja olet kaikkia noita kokemuksia rikkaampi.


Jokaisen lapsen syntymästä seuraa myös surua, mutta jos lapsi ei syntyisi, niin ilokin jäisi kokematta.


Jokaisessa ihmissuhteessa on ongelmia, mutta ilman noita ihmissuhteita ja ongelmia et oppisi rakastamaan itseäsi ja nauttimaan myös "ylhäisestä yksinäisyydestä".


Jokainen saavutus edellyttää myös pettymyksiä ja menetyksiä, mutta jos et olisi tavoitellut koskaan mitään, niin et olisi saavuttanutkaan mitään.


Sairaudet ovat koettelemuksia, mutta jos et koskaan sairastaisi, niin et arvostaisi kehosi ja mielesi tasapainoa ja sitä, että olet tälläkin hetkellä elossa.


Ja kenelläkään meistä ei ole koskaan mitään aihetta pelkoon, koska silloinkin kun kuolet koet vain vapautuksen. Lopeta pelkääminen ja pelottavat asiat haihtuvat pois.

Kommentit