"Älä tee kärpäsestä härkästä äläkä tikusta asiaa."

 

"Älä tee kärpäsestä härkästä äläkä tikusta asiaa."


Kun elämässäsi tapahtuu mitä tahansa ei-toivottua, niin olet itse tunne- ja asennetasolla aina osallinen noissa tapahtumissa eli mahdollistat ne itse. Sattumia ei ole olemassa.


Jos tiedostat tämän, niin voit pysäyttää negatiiviset tapahtumaketjut heti alkuunsa, ennen kuin ne voimistuvat. Et siis provosoidu, jos joku olosuhde tai ihminen provosoi sinua. Olet täysin tietoinen omasta osallisuudestasi. Et syytä ketään: Et itseäsi etkä muita.


Esimerkki: Sinulla oli joskus vuosia sitten ongelmia puhelinyhtiön laskutuksen kanssa. Sinua raivostuttivat tuon firman nuoret asiakaspalvelijat, jotka vaikuttivat ylimielisiltä sinua kohtaan. Taistelit viikkokausia reklamoidaksesi laskuja, joita pidit epäoikeudenmukaisina. Tilanteeseen liittyi häpeää ja syyllisyyttä siitä, että olit ehkä itsekin tehnyt jotain väärin, koska et ollut ymmärtänyt uutta tekniikkaa - ja myös ylpeyttäsi oli loukattu, koska sinulle oli puhuttu kuin lapselle, olithan noita nuoria tekniikan ihmelapsia vanhempi.


Asia selvisi tuolloin jotenkuten ja unohdit koko tapauksen. Aika parantaa haavat.


Vuosia myöhemmin olit oikein hyvällä mielellä, menit ostoksille elektroniikkaliikkeeseen, ja myyjä ehdotti, että hän voisi kilpailuttaa puhelinliittymäsi. Näennäisesti "sattumalta" samalla paljastui, että tuo sama puhelinyhtiö oli taas laskuttanut sinua epäoikeudenmukaisesti.


Kun soitat jälleen tuohon firmaan valittaaksesi laskuista, niin sinulle vastaa nuori asiakaspalvelija, joka on vielä paljon röyhkeämpi, kuin ne aikaisemmat. Hän tuntuu halveksivan sinua täysin avoimesti, puhuu sinulle hitaasti kuin olisit dementoitunut ja sinusta tuntuu, kuin olisit jossain irvokkaassa piilokameraohjelmassa. Ja muistat jälleen elävästi käymäsi katkerat taistelut tuota firmaa vastaan tuolloin vuosia sitten.

Miksi näin siis tapahtui, sinähän olit iloisella mielellä?


Siksi, koska tuossa selkeyden tunnetilassa sinä saat tilaisuuden muuttaa tuohon firmaan liittyvän vanhan negatiivisen tunnemuistosi positiiviseksi. Oma asenteesi ja sen värähtelytaajuus on edelleen täsmälleen sama kuin tuolloin vuosia sitten. Ja nyt sinulle on siis tilaisuus vapautua tuosta asenteesta.

Sinulla on edelleen "kana kynimättä" tuon yrityksen kanssa, mutta tässä uudessa tilanteessa sinulla on kuitenkin mahdollisuus toimia viisaammin, kuin tuolloin edellisellä kerralla, jolloin olit todella vihainen ja katkera.


Voit kieltäytyä taistelusta ja tekemästä "kärpäsestä härkästä". Voit pyytää korjausta laskuihin ja sitten "painaa asian villasella". Voit tuntea myötätuntoa tuota nuorta ihmistä kohtaan, joka ilmeisesti pelkää itseään vanhempia, vihaisia asiakkaita ja kohtaa heitä työssään päivittäin paljon. Hänellähän ei ole yhtä paljon elämänkokemusta kuin noilla vanhemmilla ihmisillä. Hän siis hieman pelkää myös sinua ja käyttäytyy siksi koomisesti. Hän tietää, että kaikki asiakaspalvelupuhelut myös nauhoitetaan ja siksi hänen käytöksensä vaikuttaa ärsyttävältä, vaikka hän yrittää parhaansa.


Mutta koska sinä tiedostat oman osallisuutesi ja toimit tällä kertaa viisaasti, valitsemalla myötätunnon, niin negatiivinen tunnemuistosi häviää pois.

Kommentit