Aamuhetki kullan kallis

 



Aamuhetki kullan kallis. Hengitä syvään. Rakasta suurenmoista itseäsi, ihastele kaikkea, mitä olet saanut kokea, ajattele kuinka vakaa maapallo on ja kuinka huolettomia ovat kasvit ja eläimet - täysin riippumatta ihmismielten taisteluista, myrskyistä vesilaseissa.


Ajattele kehoasi, joka pitää sinut hengissä, vaikka et olisi tippaakaan huolissasi sydämesi, keuhkojesi, aistielintesi tai verenkiertosi toiminnasta.


Juuri tämä on se mielentila, jossa kaikki toiveesi toteutuvat kaikkein nopeimmin. Prosessi etenee vetovoiman lain vaikutuksesta ilman, että osallistut siihen millään tavalla. Olet jo toiveesi esittänyt, älä siis pyri nopeuttamaan ja kontrolloimaan tapahtumaketjua, ellet halua pysäyttää sitä.


Et ole tuuli, olet purjehtija. Et ole moottori, olet ohjaaja. Et ole raataja ja taistelija, olet idealisti, mielikuvien maalaaja.


Kun päiväsi etenee ja huomaat, että yrität todistella muille ihmisille tai itsellesi olevasi "sinut itsesi kanssa", tasapainoinen ja tyytyväinen, niin ole rehellinen itsellesi: Miksi todistelet? Tunnetko aitoa tyytyväisyyttä niissä olosuhteissa, joissa juuri nyt elät. Vai onko todellinen tunteesi sittenkin vain ylpeys, kateus tai pettymys - vallitsevien olosuhteiden sietäminen? Jos huomaat usein vähätteleväsi itseäsi: "Minä olen vain tällainen tavallinen ihminen, mutta minulla on ihan hyvä elämä", niin olet korkeintaan ylpeä tuosta tavallisuudestasi. Ja ylpeys ei ole omanarvontunnetta. Ylpeä kokee itsensä rajalliseksi.


Todellinen itsesi kunnioittaa ja arvostaa sinua suunnattoman paljon enemmän.


Rauhoita siis mielesi, älä etsi vastakaikua ja hyväksyntää muista ihmisistä, sillä ne ihmiset, joille yrität todistella onnellisuuttasi ja tyytyväisyyttäsi ovat itsesi kaltaisia - tyytymättömiä ja turhautuneita. Sosiaalisuus on ansa, koska vedämme rajallisuutta kokiessamme aina puoleemme itsemme kaltaisia taistelijoita.


Hengitä syvään, ajattele ylvästä kissaa, joka on juuri pudonnut mutaiseen ojaan yrittäessään tavoittaa sammakkoa, mutta joka vähät välittää epäonnistumisestaan. Se nuolee turkkinsa puhtaaksi ja asettuu pää pystyssä nauttimaan auringosta, venytellen tassujaan ylväästi kuin sfinksi. Kuin maailman omistaja, universumin keskipiste - ja juuri sellainen sinäkin todella olet!

Kommentit