Voiko yhteiskuntajärjestelmä olla "huono tai toimimaton"?

 





Voiko yhteiskuntajärjestelmä olla "huono tai toimimaton"?



Ei voi.



Jokaisen ihmisen todellisuusnäkemys on aina subjektiivinen. Yhteiskuntajärjestelmä ei aiheuta kenenkään ihmisen ongelmia, jokainen ihminen aikaansaa ne itse.



Jos esim. olet sitä mieltä, että "Suomessa demokratia ei toimi", esim. "puoluekurin, median vallan, vaalijärjestelmän tai varakkaampien ihmisten vallan" takia, niin oma uskomuksesi todellistuu ja demokratia ei "toimi" SINUN näkökulmastasi.


Näemme aina asiat juuri sellaisina, kuin millaisia itse uskomme niiden olevan, ja jos keskityt ongelmiin niin näet ongelmia.


Ns. olemassaolevia asioita kuten "puoluekuri" tai "median valta" tai "toimimaton demokratia" ei siis ole olemassa, ellet itse ajattele ja usko niiden olevan olemassa.

Jos pienpuolueita kannattavat kritisoivat puoluejärjestelmää, niin he estävät itse puolueensa kasvun uskomalla, että se on "pienpuolue".



Yhteiskunta on illuusio joka muuttuu jokaisen kansalaisen omien TOIVEIDEN kaltaiseksi, ja jos kansakunnan enemmistö syyttää yhteiskuntaa, yhteiskunta näyttäytyy tuolle enemmistölle juuri sellaisena, kuin kukin syyttäjä sen näkee.



Se, joka EI syytä yhteiskuntaa, ei koe yhteiskuntaa ja yhteiskuntajärjestelmää "vääränlaisena".



Esim. moni bulgarialainen eläkeläinen on syvästi pettynyt uuteen yhteiskuntajärjestelmään eli demokratiaan, jossa mafioosoista on tullut poliitikkoja, jossa eläkeläiset näkevät nälkää ja jossa kaikilla ei enää olekaan töitä.



He kokivat sosialismin turvallisena ja tasapainoisena järjestelmänä, jos he itse menestyivät Neuvostoliiton aikana ja näkivät siksi muidenkin ihmisten voivan hyvin.

Kommentit