Uskonnollisten seurakuntien lisäksi myös muissa henkisissä yhteisöissä keskitytään usein negatiivisiin asioihin - vaikka tarkoitus on hyvä

 



Vaikka monet itseään todellistavat pelkouskomukset liittyvät monoteististen uskontojen kuten kristinuskon, islamin ja juutalaisuuden perinteisiin ja seurakuntien toimintaan, niin negatiivisiin asioihin keskittyminen ei ole pelkästään ihmisen "alamaisuuteen" keskittyviin uskontoihin liittyvä ilmiö.


Sitä esiintyy myös tarot- ja astrologiapiireissä, wicca-yhteisöissä ja monisssa muissa henkisissä yhteisöissä.


Astrologit varoittelevat epäedullisista ja haastavista transiiteista ja tarotennustajat edessä olevista ongelmista ja "narsistisista" kanssaihmisistä, joista pitää hankkiutua eroon. Okkultistit "ajavat pois pahoja henkiä" tai "kummituksia".


Monet inkarnaatioihin uskovat ihmiset pitävät ihmiselämää ja jälleensyntymän kiertoa "kouluna" ja keskittyvät siksi elämän ja inkarnaatioiden "suorittamiseen" ja "karmojen purkamiseen".


Tällöin huomio on siis kuitenkin egoismissa eli rajallisuudessa, ei rajattomuudessa, vaikka puhuttaisiinkin näennäisesti "rakkaudesta". Rakkautta ei ole olemassa ellei yksittäinen oman universuminsa keskipiste eli ihminen itse tunne tuota tunnetta.


Emme voi koskaan päästä elämässämme eroon mistään yrittämällä tehdä niin. Voimme vain kiinnittää huomiomme muihin asioihin, jolloin ei-toivottu asia katoaa elämästämme, huomion puutteessa (vetovoiman laki).

Kommentit