Oletko josus kateellinen ihmisille, joiden elämä vaikuttaa helpolta ja mukavalta?

 



Oletko joskus kateellinen ihmisille, joiden elämä vaikuttaa helpolta ja mukavalta?



Kateutesi on turhaa.



Ihmisellä, joka ei ole kokenut elämässään paljon epäonnistumisia, on kyllä usein vähemmän valmiita negatiivisia uskomuksia ja pelkoja, jotka estäisivät häntä nauttimasta elämästä ja vastaanottamasta asioita, joita hän haluaa.



Mutta tällainen ihminen saattaa samalla olla riippuvainen noista hyvistä olosuhteista, ja kun hän sitten kokee pieniäkin vastoinkäymisiä eli olosuhteet muuttuvat ei-toivotuiksi, niin tuo olosuhteiden muutos "järkyttää hänen mieltään".



Ja se johtuu siitä, että hänellä ei ole kovin paljon kokemuksia siitä, kuinka ongelmista voi selvitä.



Sellainen ihminen, joka on kokenut todella paljon ongelmia, eli jonka elämä on ollut kuin "vuoristorataa", tietää jo, että mistä tahansa vastoinkäymisestä voi selvitä. Ja jos hän pääsee eroon negatiivisista tunnemuistoistaan ja peloistaan, niin hän on hyvin voimakas ja rohkea. Hänellähän on kokemuksellinen tieto siitä, että jokainen ongelma todella luo ratkaisun itseensä.



Kateus on turhaa myös siksi, että onnellisuus on aina suhteellista. Ja onnellisuus on tunnetila, ei olosuhde. Voimme kokea onnellisuutta vain juuri nyt, emme siis koskaan voi TAVOITELLA onnelllisuutta, koska vetovoiman laki vetää puoleemme aina nykyhetken tunnetilan mukaisia kokemuksia.



Sanonta "kärsi, kärsi, kirkkaamman kruunun saat" pitäisi siis muuttaa muotoon: "Koe elämää, ole rohkea ja nauti luomisvoimastasi, kirkkaamman kruunun saat."

Kommentit