Miksi sanonta "kun yksi ovi sulkeutuu, niin toinen avautuu" on aina totta?

 



Miksi sanonta "kun yksi ovi sulkeutuu, niin toinen avautuu" on aina totta?


Kaikki asiat elämässämme ovat aina joka hetki täydellisessä synkroniassa eli harmoniassa toisiinsa nähden riippumatta siitä, tuntuvatko ne miellyttäviltä vai epämiellyttäviltä.


Kun et enää kiinnitä huomiotasi johonkin noista asioista, eli päästät vanhasta irti, niin tuo asia poistuu elämästäsi. Ja kun se on poistunut todellisuudestasi, niin koko elämäsi saa "uuden muodon" eli kaikki elämäsi osatekijät järjestyvät synkronisesti uudelleen.


Se, mitä näennäisesti menetit ei ole menetys, jos arvostat muutosta ja sen mahdollistamia uusia asioita.


Jos lapsesi tai puolisosi muuttaa pois kotoa tai joku perheessäsi kuolee niin se ei tarkoita, että menetät tuon lapsen tai puolison tai kuolleen ihmisen lopullisesti. Sinun elämäsi jatkuu, uudistuneena, täynnä uusia mahdollisuuksia.


Tästä syystä ihmiskunta on aina juhlinut siirtymiä, ja niiden kunniaksi on järjestetty siirtymäriittejä, kuten häitä, hautajaisia, nimenantojuhlia, polttareita, merkkipäiviä, tupaantuliaisia, läksiäisiä, koulujen päättäjäisiä, uudenvuodenjuhlia.


Tällaista siirtymävaihetta kuvastaa häihin liittyvä ikivanha, tietoista todellisuuden luomista kuvaava sanonta "jotain vanhaa, jotain uutta, jotain lainattua ja jotain sinistä". Loru kuvaa ikään kuin siltaa vanhan ja uuden aikakauden välillä: ”Jotain vanhaa” symboloi vanhoja perhesiteitä ja elämää ennen avioliittoa. ”Jotain uutta” edustaa tulevaisuutta ja uutta elämää avioliitossa. Tapa lainata jotakin arvokasta ja palauttaa se häiden jälkeen kuvaa luottamusta siihen, että uusi elämä "kantaa". Morsian pukee myös päälleen ”jotain sinistä”, koska sininen symboloi harmoniaa, tasapainoa puolisoiden ja sukujen välillä.


Kaikki siirtymät ovat aina vanhan aikakauden loppuja ja uuden alkuja, kirjaimellisesti. Uusi alku sisältää aina paljon täysin uusia mahdollisuuksia, joita edellinen elämänvaihe ei tarjonnut - ennen kuin itse sallit uudistumisen.


Myös jokainen hetki on tällainen "siirtymäriitti" - siirtyminen seuraavaan, täysin ainutkertaiseen uuteen hetkeen. Ja jos mielentilasi on muutosta, uutta hetkeä ja uutta järjestystä kunnioittava ja mahdollisuuksiin uskova, niin jokainen uusi hetkesi tuottaa sinulle iloa eli toiveesi toteutuu. Ilon tunne itsessäänhän on aina toiveen toteuttava manifestaatio. Emme koskaan tee elämässä mitään mistään muusta syystä, kuin kokeaksemme iloa.


Jos olet tyytyväinen pelkkään olosuhteista riippumattomaan ilon tunteeseen, etkä tarvitse ilollesi eli elämänriemullesi mitään erityistä syytä, niin kuljet "ilosta iloon" ja vedät puoleesi myös konkreettisia asioita, jotka kuvastavat iloasi.


Valitse siis joka aamu heti herättyäsi tyytyväisyyden todellisuustila ja ei-toivotut asiat katoavat elämästäsi, koska näet myös epämiellyttävien kokemustesi arvokkuuden aivan uudessa valossa.


Näet menetykset saavutuksina, puutteen runsautena, sairauden terveytenä, pelon rohkeutena, vihan rakkautena, mahdottomuudet mahdollisuuksina.


Luota aina tulevaan hetkeeen, joka on täysin uusi mahdollisuus. Ovi on auki - koska oma ilosi on sen avannut.

Kommentit