Miksi ns. humaaneina itseään pitävät, elämässään itse menestyneet ihmiset, haukkuvat oikeistohallituksia?

 



Miksi ns. humaaneina itseään pitävät, usein itse elämässään menestyneet ihmiset, haukkuvat oikeistohallituksia? Vaikka heillä itsellään on paljon kokemusta siitä, että "jokainen ihminen on oman onnensa seppä" - ja että poliittiset puheet ovat ns. juhlapuheita, sanahelinää.


He tietävät myös, että hyvinvointiyhteiskunnan varallisuus ei synny tyhjästä vaan lainatun rahan ohella rikkaiden maksamista veroista.


Hyvinvointiyhteiskunnissakin on aina elänyt hyvin onnettomia ihmisiä (olivat he köyhiä tai rikkaita) ja kehitysapu ei suinkaan aina ole vaurastuttanut kaikkein heikoimmassa asemassa olevia kehitysmaidenkaan ihmisiä. Vaatekeräysten vaatteet päätyvät usein mustanpörssin kauppiaille ja romanialaiset mustalaiset myyvät uusista taloistaan kaiken irtilähtevän, saadakseen käteistä.


Kyse "humanistin huonosssa omassatunnossa" on syyllisyydentunteesta ja säälistä, jotka ovat molemmat negatiivisia tunnetiloja, joiden vallassa emme voi auttaa ketään toista ihmistä menestymään.


Kun tällainen hyvintoimeentuleva "humanisti" kehuu vastaavasti vasemmistohallitusta, niin hän uskoo tukevansa noita heikommassa asemassa olevia, vasemmistohan kannattaa verojenkorotuksia ja pyrkimystä tasa-arvoon. Ajatus tasa-arvosta rauhoittaa syyllisyyttä tuntevan mieltä, vaikka tasa-arvo ei ole koskaan mahdollinen tavoite - jokainen ihminen luo oman menestyksensä aina itse. Menestystähän on aina vain onnellisuuden tunne.


Hyvinvointiyhteiskunta ja sosiaaliapu ei siis tee kenestäkään huono-osaiseksi itsensä kokevasta onnellista ja menestyvää eikä tasa-arvo koskaan toteudu.


Humanisti on siis korkeintaa toiveikas, ja toiveikkuuskin on pelkästään toiveajattelua, ei totta.


Menestyvä ihminen voi olla vain sellainen ihminen, joka kunnioittaa itseään, uskoo itseensä ja omiin mahdollisuuksiinsa ja nauttii elämästään, oli hän rikas tai köyhä.


Jos tunsit tuohtumusta lukiessasi, mitä kirjoitin, niin tuohtumuksesi kertoo siitä, että tiedät itsekin intuitiivisesti, että kirjoitukseni on totta.

Kommentit