Miksi maine, kunnia, arvostettu asema, tähteys ja ehdollinen rakkaus on aina katoavaista?

 



Miksi maine, kunnia, arvostettu asema, tähteys ja ehdollinen rakkaus on aina katoavaista?


Miksi julkkikset ja "merkkihenkilöt" eivät ole onnellisempia kuin kuka tahansa muu ihminen, joka ei ole kuuluisa?


Miksi kaikki parisuhteessa elävät eivät ole onnellisia, vaikka he eivät olekaan yksin?


Se johtuu siitä, että voimme kunnioittaa ja rakastaa vain itse itseämme. Jos haluat kunnioitusta, arvostusta ja rakkautta muilta ihmisiltä, niin petyt aina, eli sanonta "kiittämättömyys on maailman palkka" toteutuu. Kukaan toinen ihminen ei ole velvollinen kohottamaan meidän itsetuntoamme - eikä se ole koskaan edes mahdollista.


Ihminen, joka arvostaa itseään, täysin riippumatta omista saavutuksistaan, lahjakkuuksistaan tai ulkoisesta olemuksestaan, tulee arvostetuksi myös muiden taholta, koska jokainen ihminen tietää sisäisesti olevansa mittaamattoman arvokas.


Vain sellaiset ihmiset, jotka kadehtivat viisasta ihmistä, ärsyyntyvät hänen "omahyväisyydestään", mutta sekin johtuu siis siitä, että he haluaisivat itsekin rakastaa itseään ehdoitta. Ja koska he EIVÄT rakasta itseään, niin he näkevät myös tuon oman arvonsa tuntevan ihmisen itsensä kaltaisena eli ylpeänä.


Ylpeät eli pelokkaat ihmiset pyrkivät pönkittämään itsetuntoaan ulkoisilla asioilla - rohkea ihminen tekee, mitä hän itse haluaa ja nauttii siitä.

Kommentit