Kannattaako pelätä?

 



Kannattaako pelätä?

Ei kannata, pelot manifestoituvat eli todellistavat itseään. Omat valmiit pelkouskomukset kannattaa kuitenkin tiedostaaa.

Intuitiivinen eli vaistomainen reaktio ei ole pelkoa. "Vähältä piti" -tilanteissa pelastut, koska et halua loukkaantua etkä kuolla. Voit kuolla millä hetkellä tahansa, joko ilman syytä tai jostain syystä, jos haluat kuolla. Manifestoit oman kuolemasi eli muodonmuutoksen aina itse.

Ihminen, joka tiedostaa omat pelkonsa voi olla viisas ja välttää asiaa, jota tietää pelkäävänsä.

On ihmisiä, jotka elävät villien eläinten kanssa eivätkä pelkää. Jos he tuntevat pelkoa, he ovat vaarassa. Sama pätee myös kesyeläinten kanssa toimiviin kuten ihmisiin: Suuri osa hevosihmisistä pyrkii hallitsemaan hevosia varusteilla, ei vaistonsa ohjaamina (jolloin heillä olisi suora yhteys hevosiin).

Sirkuksissa on aina työskennellyt ihmisä, jotka nielevät pelottomasti lasinsiruja ja tulta. Ja akrobaatteja jotka "uhmaavat kuolemaa" päivittäin. He ovat päättäneet olla pelkäämättä. Hekin voivat pelätä, mutta kokemukset tempun onnistumisesta auttaa heitä "kokoamaan itsensä" ja onnistumaan, uudelleen ja uudelleen.

Autoilija ajaa kovaa vauhtia autolla, koska hän haluaa tehdä niin. Pelokas autoilija on vaarassa liikenteessä, ajaa hän sitten hitaasti tai kovaa.

Ihminen voi elää satavuotiaaksi ja polttaa tupakkaa, sairastumatta syöpään. Suuri osa tupakan vaaroistaa johtuu moralismista joka johtaa itsesyytöksiin ja sairastumiseen.

Tieteellisiä tutkimuksia "vaarallisista aineista" tekevät ihmiset, jotka vaikuttavat omiin tutkimuksiinsa havaitsijoina. Ja ihmiset, jotka lukevat noita tutkimustuloksia alkavat uskoa noihin "tutkittuihin vaaroihin". Ihminen voi sairastua myös tiedostamattaan, jos mieli ei ole tasapainossa, ja myös parantua tiedostamattaan tuosta sairaudesta - mutta heti kun sairaus diagnosoidaan, se vahvistuu. Siksi rikkaissa länsimaissa on paljon sairauksia, joita köyhemmissä maisssa ei juurikaan esiinny.

Siksi esim. mikroskooppi on median ohella yksi merkittävimmistä kärsimyksen aiheuttajista modernissa maailmassa.

Negatiiviset tunnetilat sairastuttavat ja tappavat köyhemmissäkin maissa, mutta KUOLEMA ei ole koskaan sairaus!

Ps: Miksi rotat ovat selviytyjiä? Ne ovat nokkelia, elävät vaistotilassa ja sopeutuvat esim. myrkkyihin, koska eivät pelkää niitä eivätkä kuolemaa.

Kommentit