Abra ka dabra - luon kuten ajattelen

 



Meillä ihmisillä on vain yksi ongelma, ja sitä ongelmaa ei ole kasveilla ja eläimillä.
Kärsimystä elämäämme aiheuttaa vain yksi mielemme luoma harha:


Uskomme vastoinkäymisten olevan rangaistus ja syytämme niistä siksi itseämme. Tai uskomme niiden olevan sattumaa.


Sattumaa ei ole olemassa. Planeetat pysyvät radallaan ja hengitit myös yöllä, vaikka nukuit. Elimistösi toimii, vaikka et näe mitä kehosi sisällä tapahtuu. Luotat siis elämään.


Yksikään ei-toivottu kokemus ei ole koskaan rangaistus eikä sattumaa. Jokainen ongelma sisältää aina tärkeän viestin.


Kun et pelkää ongelmaa, vaan ymmärrät tuon viestin, niin et koe kärsimystä. Sinä siis tarvitset ongelmia, löytääksesi ratkaisuja. Jos et kysy et voi saada vastausta (kysymys luo vastauksen). Emme ole koskaan kenenkään toisen ihmisen, korkeamman voiman tai olosuhteiden "armoilla". Sinä itse saat aikaan eli saatat aika-avaruuteen kaikki kokemuksesi.


Tunnet itsesi sairaaksi. Viesti: Sairaus kehottaa sinua rauhoittamaan mielesi ja nauttimaan elämästä. Sairaus on jo paranemista, sairaus ei syntynyt tyhjästä. Sairastuminen on vain jäävuoren huippu. Kun olet sairas, olet siis jo "voiton puolella". Todellinen ongelmasi eli mielesi epätasapaino tuli näkyväksi joten ymmärrät reagoida siihen.


Tunnet itsesi yksinäiseksi. Viesti: Yksinäisyyden tunne kertoo siitä, että et juuri nyt rakasta itseäsi. Et tunne koskaan yksinäisyyttä silloin, kun tiedostat oman korkeamman olemuksesi olemassaolon. Korkeampi minäsi ei jätä sinua koskaan.


Tunnet itsesi köyhäksi ja osattomaksi. Viesti: Et voi koskaan menettää mitään ja kaikki toiveesi toteutuvat. Voit vain itse estää toiveidesi toteutumisen olemalla uskomatta niihin. Nauti kaikesta siitä, mitä sinulla on ja saat kaiken, mitä olet toivonut.


Ainoa todellinen ongelmasi on siis ongelmien pelkääminen. Ole rohkea ja ongelmasi muuttuvat ratkaisuiksi. Simsalabim.
Abra ka dabra. Luon kuten ajattelen.
אברא כדברא

Kommentit