Milloin "aika on kypsä"?

 



Milloin "aika on kypsä"?


Tämä sanonta ei tarkoita sitä, että pääset vihdoin eroon ei-toivotuista olosuhteista ja toivomasi olosuhteet todellistuvat, vaan se tarkoittaa sitä, että SINÄ olet valmis hyväksymään ja vastaanottamaan muutoksen.

Aikaa ei ole, joten se joka kypsyy olet sinä itse. 

Muutos on siis tapahtunut jo kauan sitten, sinä itse et ole vain havainnut sitä todeksi, koska olet pitänyt kiinni menneestä.


Olet siis jo pitkään käynyt läpi samanlaista muutosprosessia jollaista perhonen kokee muuntautuessaan toukkavaiheesta kotelovaiheeseen ja siitä perhoseksi (metamorfoosi).


Siksi jotkut muutokset ovat "väistämättömiä" ja "peruuttamattomia".


Et siis voi olosuhteita muuttamalla yrittää parantaa elämääsi, jos et itse ole uudistunut, koska otat aina itsesi mukaan kaikkiin uusiin tilanteisiin ja kokemuksiin.


Muutos voi olla myös näennäisesti negatiivinen (kuolema, työpaikan menetys, tuho, ero, synkän salaisuuden paljastuminen) ja silti se on oma toiveesi. Kaikki järkyttävät ja mieltämme hämmentävätkin asiat mahdollistavat osaltaan uutta järjestystä. Auttavat palapelin palasia "loksahtamaan synkronisesti paikalleen".


Emme suinkaan aina suostu näkemään omia todellisia toiveitamme vaan tarraudumme tuttuun ja turvalliseen menneisyyteen, olemme muutosvastarinnan tilassa.


Mutta toiveemme toteutuvat silti aina, ennemmin tai myöhemmin.
Elämä on jatkuvaa muutosta joka hetki, paikallaanpysyminen on pelokkaan mielemme luoma harhakuva.


Ja siksi myös "elämä kantaa aina", koska kaikki tapahtuu aina täydellisessä harmoniassa: Muutos ei siis ole pelottava romahdus ja loppu, uhkarohkea hyppy pimeyteen, vaan uuden alku - jos itse näet sen sellaisena.


Rakasta muutosta, usko uusiin mahdollisuuksiin, ole rohkea ja vapaa!


Ja aika on kypsä jonkun toiveesi todellistumiselle - välittömästi.

Kommentit