Miksi positiivinen elämänasenne tekee joistakin ihmisistä "onnekkaita" ja negatiivinen asenne taas muista "onnettomia"?

 



Miksi positiivinen elämänasenne tekee joistakin ihmisistä "onnekkaita" ja negatiivinen asenne taas muista "onnettomia"?


Jokainen ihminen voi vapaasti valita elämässään joko positiivisen asenteen eli onnellisuuden ja ilon, tai negatiivisen asenteen eli kärsimyksen.


Molemmat ihmiset tuntevat myös negatiivisia tunteita, koska luomme niiden avulla todellisuuttamme, mutta se jolla on positiivinen asenne pyrkii aina arvostamaan kaikkia kokemiaan ongelmia, ikään kuin tienviittoina, valinnanvapauden mahdollistajina - ei rangaistuksina.


Aku Ankassa tällainen hahmo on Hannu Hanhi, joka on onnekas ja huoleton.


Ihminen, jonka asenne on negatiivinen, keskittyy ongelmiin eikä arvosta niitä vaan pelkää, ja siksi hän kärsii. Hänen pelkonsa estää häntä näkemästä ratkaisuja. Tällaisia hahmoja Aku Ankassa ovat Aku itse sekä Roope, jolla on kyllä paljon rahaa, mutta joka ei iloitse rahoistaan vaan pelkää niiden menettämistä.


Hannu ei siis ole "syntynyt kultalusikka suussa" vaan hän vain elää huolettomammin, ja siksi hän manifestoi paljon toivomiaan asioita helposti (vetovoiman lain aikaansaamat positiiviset tapahtumaketjut).


Samoin Akun ja Roopen ongelmat ovat heidän itsensä aikaansaamia eli aika-avaruuteen saattamia (negatiiviset tapahtumaketjut).


Siksi "asenne ratkaisee" aina sen, koemmeko elämän onnellisena vai onnettomana - myös ihan konkreettisesti, koska luomme kaikki kokemuksemme itse.

Kommentit