Tasa-arvo on mahdoton tavoite ihmiselämässä

 


Tänään on tasa-arvon juhlapäivä.



Minna Canth mainittiin uutisissa maamme ensimmäisenä suomenkielisenä "sanomalehtinaisena". Joku suuttui varmasti tästäkin termistä ja vaatii, että Minnaa pitäisi kutsua "sanomalehtihenkilöksi". Sanat ovat juuri sellaisia, kuin miten itse niihin suhtaudumme.




Mustalaiset kutsuvat itseään usein mustalaisiksi tai kaaleiksi - molemmat sanat tarkoittavat "mustaa".



Miksi tasa-arvosta puhutaan paljon juhlapuheissa, mutta käytännön elämässä se ei kuitenkaan näytä toteutuvan?



Siksi, että tasa-arvo on mahdoton tavoite, jokainen ihminen luo itse oman menestyksensä ja epäonnistumisensa. Voimme pyrkiä yhdenvertaisuuteen ja kaikkien ihmisten kunnioittamiseen, mutta emme voi koskaan saavuttaa tasa-arvoa.


Itsesääliin perustuva ja aggressiivinen feminismi on vain lisännyt ja vahvistanut itsesääliin perustuvaa ja aggressiivista sovinismia. Kaikki, mitä vastustamme lisääntyy.



Sama pätee kaikkeen muuhunkin syrjintään ja myös "rasistiseen syrjintään" ja "rasismin vastustamiseen".



Jos haluamme pyrkiä yhdenvertaisuuteen, meidän tulee kunnioittaa myös jokaisen yksilön vapautta olla ylpeä, pelokas, alistuva ja vihainen, ja tulla siksi syrjityksi.



Jokainen, joka taistelee ylpeänä tai vihaisena omien oikeuksiensa tai jonkun toisen ihmisen oikeuksien puolesta, häviää, koska hän ei taistellessaan kunnioita itseään ja muita ihmisiä - eikä siten VOI tulla kunnioitetuksi.

Kommentit