Se, millaisena näet maailman, on aina vain omien aistiesi tekemä tulkinta energiavärähtelystä

 



Todellisuususkomuksemme on hyvin vahva. Silti kyse on vain uskomuksesta ja aistihavainnosta, ei absoluuttisesti olemassaolevasta "maailmasta" ja "universumista".


Miten voisi "pehmentää" tuota uskomusta, jotta sitä olisi myös helpompi muuttaa? Vahva uskomushan saa monet meistä luomaan koko ajan samanlaista todellisuutta, ja siksi monesti koemme elämän hyvin rajallisena ja jopa toivottomana.

Näkökulman muuttaminen voi olla ratkaisu.


Kaikki materia ja ns. olemassaoleva on AINA vain havaitsijan tekemä tulkinta energiavärähtelystä. Se, että meillä on kollektiivisia uskomuksia esim. liittyen ympäristöön (jonka osatekijät ovat "ajatuksia itsestään") ei tarkoita, että todellisuus olisi jotain muuta kuin aistinvarainen tulkinta, mielemme luoma kuva.


Erilaisten eläinten ja kasvien maailmankuva on aivan erilainen, johtuen niiden aistielinten erilaisuudesta. Ihminen egona kuvittelee "tietävänsä varmasti" millainen maailma on. Mutta kyse on silti aina vain subjektiivisesta aistimuksesta.


Jos kysyt ampiaiselta, piste- ja verkkosilmineen, millainen maailma on, niin mitä arvelet hänen vastaavan?


Sinä et ole ampiainen, mutta luot todellisuutta ajatuksillasi. Ajatuksesi siis muuttavat maailmaa, konkreettisesti. Muuta ajatuksesi ja maailmasi muuttuu.

Kommentit