Jos et pelkää "someraivoa", niin et joudu sen kohteeeksi

 




Pelkäätkö "someraivoa" ja haluaisitko silti keskustella rauhanomaisesti ja muita kunnioittaen netissä? Pelkäätkö, että joudut jonkun vihaisen ihmisen "silmätikuksi" ja hän alkaa vainota sinua lähettämällä aggressiivisia viestejä?

Jos et pelkää, ei ole mitään pelättävää.

Se, joka EI riitele ei saa tuollaisia viestejä. Vaikka keskusteluissa moni purkaa myötätuntoiseen ihmiseenkin hetken vihaansa (mikä on inhimillistä), niin viha kuitenkin nopeasti "kilpistyy puhtaaseen myötätuntoon".

Itämaisten itsepuolustuslajien perusfilosofia on: "Voimakkain soturi on aina se, joka ei tunne mitään negatiivisia tunteita, koska häntä vastaan ei kukaan vihainen voi edes hyökätä" (tunnetaajuudet ovat liian erilaiset).

On paradoksi, että ne jotka OVAT valmiita kuuntelemaan kunnioituksen tilassa muidenkin mielipiteitä ovat usein "totuuden äärellä" - koska maailmallista totuutta siis ei ole lainkaan olemassa, on vain metafysiikan totuus. Ja siitäkin saa olla eri mieltä, jos haluaa.

Ikivanhaa intialaista (shamanistista) perinnettä on, että esim. negatiiviseen ajatusvankilaan jääneelle jankuttavalle keskustelukumppanille sanotaan: "Olet aivan oikeassa." Taistelu loppuu, kun toinen osapuoli lakkaa taistelemasta - vaikka taistelusta luopuva olisikin "oikeassa".

Legenda Salomon tuomiosta kuvaa tällaista tilannetta: Kun kaksi äitiä kiistelee lapsesta, niin oikea äiti on se, joka ei halua lastansa halkaistavan.

Jos toinen ihminen on aivan eri taajuudella kanssasi, niin hän ei voi tuossa tunnetilassa ymmärtää mitä kirjoitat tai sanot. Ja siksi se, joka päästää irti on siis "voittaja". Kun taistelu loppuu, niin vihaisempi keskustelija jää "yksin itsensä ja oman todellisen totuutensa kanssa" - joka on aina puhdas myötätunto.

Toinen tapa löytää ahdistuneen tai vihaisen ihmisen oma sisäinen totuus on esittää tälle kysymyksiä. Ihminen nimittäin ei voi koskaan valehdella itselleen, tuntemalla negatiivista tunnetta. Ja se johtuu siitä, että hänen oma viisaampi minuutensa on siis egon kanssa eri mieltä.

Kommentit