Miksi joskus kohtaamme paljon vallanhaluisia ja röyhkeitä ihmisiä, joskus taas mukavia ja kunnioittavia?

 





Miksi joskus kohtaamme paljon vallanhaluisia ja röyhkeitä ihmisiä, joskus taas mukavia ja kunnioittavia?


Se, miten näet muut ihmiset, johtuu aina omista tunnetiloistasi ja uskomuksistasi. Teet siis muista ihmisistä sellaisia, kuin millaisia itse uskot heidän olevan.


Jos siis olet itse "hyvällä mielellä" ja kunnioituksen tilassa niin havaitset sellaisia ihmisiä, jotka kunnioittavat myös sinua. Jos taas kohtaat määrääjiä ja vallankäyttäjiä, niin et itse arvosta itseäsi ja siksi kohtaat ihmisiä, jotka pyrkivät hallitsemaan sinua ja muita.


Tämä johtuu siitä, että vedät puoleesi samalla tunnetaajuudella itsesi kanssa olevia ihmisiä (vetovoiman laki). "Niin metsä vastaa kuinka sinne huutaa."


Tunnetilamme siis muuttaa joka hetki todellisuustilaamme ja vaikuttaa aina siihen, millaisina näemme muut ihmiset - ja itsemme.


Jos taas olet myötätunnon ja kunnioituksen tunnetilassa ja havaitset edelleen hallitsemaan pyrkiviä ihmisiä, niin silloin korkea tunnetilasi (selkeys) mahdollistaa sen, että valmis negatiivinen uskomuksesi liittyen noihin muihin ihmisiin katoaa. Korkeamman olemuksesi valo siis valaisee tuollaisen tilanteen ja näet, että kaikki ylpeät ja ilkeät ihmiset ovat pohjimmiltaan pelokkaita.


Sama ilmiö tapahtuu kun rakastavat vanhemmat katsovat uhmaikäistä lasta, joka pyrkii komentelemaan vanhempiaan. Vanhemmat ymmärtävät, että lapsi kysyy: Olenko turvassa teidän seurassanne vai pelkäättekö minua? Arvostatteko itseänne? Olenko minä arvokas?


Ja jos vanhemmat EIVÄT suutu tai kiusaannu lapsen uhmakohtauksesta, niin kohtaus loppuu nopeammin - koska lapsi kokee olevansa turvassa oman arvonsa tuntevien vanhempien seurassa.

Kommentit