Onko rytmikkään musiikin kuuntelu, iloinen laulaminen ja tanssiminen "syntiä"?






Onko rytmikkään musiikin kuuntelu, iloinen laulaminen ja tanssiminen "syntiä"?

Ei ole.

Kaikki, mikä kohottaa tunnetilaa on aina "synnin vastakohta", "synti"-sanahan tarkoittaa alun perin "olla erossa rakkauden tunnetilasta" (heprean "chata'ah").

Melankolinen musiikki kuten surullisten virsien kuunteleminen ja veisaaminen sen sijaan ON "syntiä", jos se pitää ihmisen matalissa tunnetiloissa.

Iloiset virret ja uskonnolliset laulut eivät ole "syntiä", jos ne tekevät seurakuntalaiset iloisiksi.

Myös aggressiivinen musiikki vapauttaa, jos ihminen on ahdistunut, siksi ns. hevimusiikkia tuomitsevat uskovaiset ovat tuominneet vain itsensä, etsiessään hevimusiikista "saatanallisuutta".
 
Saatanaa ei ole olemassa, ellet itse usko tuollaiseen olentoon.

Kommentit

  1. Taidat olla väärä profeetta?

    VastaaPoista
  2. Heprean "chata'ah", joka on käännetty muotoon "synti" tarkoittaa yksiselitteisesti "olemista erossa ehdottoman rakkauden tunnetilasta", ei siis mitään tiettyjä tekoja. Hepreankielisten alkutekstien mukaan ilo ei siis voi olla "syntiä". Jeesuksen ehdottoman rakkauden oppi on sama kuin Gautama Buddhan oppi (monet uskontotieteilijät pitävät Jeesuksen legendahahmon esikuvana buddhalaista oppinutta). Yhtä samansisältöistä kirjaa nimeltä Raamattu ei ole myöskään koskaan ollut olemassa, ja kaikkia erilaisia Raamattuja on editoitu ja sensuroitu koko niiden historian ajan. Jos sinua kiinnostaa Raamattujen kirjallisuushistoria, niin Helsingin Yliopistossa toimii kansainvälisestikin arvostettu eksegetiikan tutkimusyksikkö.

    VastaaPoista

Lähetä kommentti

Kommentoi, esitä kysymyksiä tai ilmoittaudu Korkean tunnetaajuuden kohtaamisiin (Barbaarikartanossa) täällä!