Mitä on vilpitön lahjoittaminen ja vieraanvaraisuus?

 



Mitä on vilpitön lahjoittaminen ja vieraanvaraisuus?


Se on muiden ihmisten aitoa ilahduttamista eli jakamista, johon ei liity laskelmointia ja joka ei saa vastaanottajaa tuntemaan, että hän olisi "kiitollisuudenvelassa".


Jos iloitset siitä, että voit lahjoittaa tai lainata toiselle ihmiselle jotain, mitä hän tarvitsee tai mikä tuottaa hänelle iloa, niin olet vilpittömästi vieraanvarainen.


Jos tarjoat toiselle ihmiselle ilmaisen aterian, jonka valmistaminen tai maksaminen tuottaa itsellesi iloa.


Jos sen sijaan lahjoitat tai lainaat toiselle ihmiselle "pitkin hampain" jotain, jota hän vaatii sinulta, niin et ole vilpittömästi vieraanvarainen. Jos esimerkiksi olet "liian höveli" lainaamaan omia tavaroitasi (ikään kuin sinulla olisi siihen velvollisuus) niin saat mitä itse tunnetasolla tilaat eli joudut kyselemään lainaamiesi tavaroiden perään tai saat ne takaisin vahingoittuneina.


Samoin jos annat toiselle ihmiselle "almuja", olet ylpeä, haluat kehua vauraudellasi ja säälit ihmistä, jota pidät itseäsi köyhempänä tai muuten heikompana (esim. kerjäläistä, prostituoitua, asunnotonta, työtöntä), niin et ole vilpittömästi vieraanvarainen.


Olemme kaikki täsmälleen yhtä arvokkaita ja siksi vilpitön lahjoittaminen tuottaa aina iloa sekä antajalle että saajalle.


Ilo kertautuu aina eli saamme "tuhatkertaisesti takaisin" sen, mitä olemme vilpittömästi iloisina muille antaneet.

Kommentit