Mitä on negatiivinen "taikausko"?






Mitä on negatiivinen "taikausko"?



Negatiivisella tavalla taikauskoinen on sellainen ihminen, joka tietää, että ajatukset ja sanat manifestoituvat - ja hän pelkää että ne manifestoituvat.


Ja pelon vallassa olevalla ihmisellä onkin syytä pelätä, koska hän ei kunnioita pelkäämiään asioita, vaan hän pelkää niitä.


Vedämme aina puoleemme pelkomme kohteita silloin, kun olemme pelon vallassa. Todellisuustilamme on pelottava ja vaarallinen. Manifestoimme ei-toivottuja asioita.


"Sanamagia" voi siis perustua joko pelkoon tai rohkeuteen, se voi olla "mustaa tai valkoista".


Entisajan suomalaiset, joilla oli vielä shamanistinen tieto vetovoiman laista, eivät suinkaan kaikki kutsuneet karhua erilaisilla lempinimillä ("mesikämmen", "otso", "kontio", "ohto", "otsonen", "otto", "kouki," "kouko", "kouvo", "korven kuningas", "kultaherra", "metsän kulta ja hopea", "metsän kultainen kuningas", "metsän kultainen omena", "nalle") siksi, että he olisivat pelänneet karhuja, vaan karhuja kunnioitettiin. Ja silloin karhutkin kunnioittivat ihmisiä. Karhu ei hyökkää aggressiivisesti mielenrauhan tilassa olevan ihmisen kimppuun.


Ennen kristinuskon tuloa Suomeen monet ihmiset kunnioittivat myös ruokaa aidosti ja siksi leipää ei saanut laittaa pöydälle "väärin päin". Ei siis siksi, että leivän väärin päin laittaminen olisi aiheuttanut "sadon menetyksen" eli "rangaistuksen". Vasta ajatus "tuomitsevasta jumalasta" muutti tiedon eli taikauskon monien mielessä peloksi.


Näyttelijöillä on teattereissa edelleen tapana toivottaa toisilleen "break your leg", ja toivotus tarkoittaa sitä, että näyttelijä tiedostaa, että mitä tahansa voi tapahtua, kun kyseessä on live-esitys. Myös mahdollisuutta epäonnistumiseen ja loukkaantumiseen kannattaa siis kunnioittaa.


Jos siis jo TIEDÄT, että vetovoiman laki on totta, niin tarkkaile ajatuksiasi, mutta älä pelkää niitä.


Jos pukiessasi aamulla alusvaatteita ajattelet, että "laitan ehjät alusvaatteet siltä varalta, että joudun tänään kolariin ja sairaalaan" tai (käänteisesti) "laitan rikkinäiset alusvaatteet, koska EN halua joutua sairaalaan", niin tunne myötätuntoa itseäsi kohtaan ja luota siihen, että mielenrauhan tilassa vain todelliset toiveesi voivat manifestoitua.


Älä siis pelkää ajatuksiasi ja sanojasi, vaan kunnioita niitä.

Kommentit