Miksi solmimme ehdollisia rakkaussuhteita, jotka päättyvät katkeruuteen ja vihaan?


 







Ehdolliset rakkaussuhteet syntyvät siksi, että tahtomme rakastua on voimakas. Rakastamme siis rakkauden tunnetta ja yritämme löytää syitä siihen muista ihmisistä (olosuhteista).


Täysin eri "taajuudella" olevat ihmiset voivat löytää toisensa, jos he molemmat "tarvitsevat" jotain, ja nuo asiat löytyvät toisesta ihmisestä: Asunto, työmahdollisuus, raha, perintö, status, julkisuus, seksi, siittiöt, kulissipuoliso, seuranpitäjä, matkakumppani, hieno auto, vanhuudenturva, mahdollisuus päästä itsenäisyyspäivänä Linnan juhliin...


Toiveet siis manifestoituvat, vaikka toinen ihminen on vain keino saavuttaa niitä.


Saat yhteyden toisen ihmisen korkeampaan olemukseen iloisena, oli hän ihan kuka tahansa. Mutta jos toinen osapuoli on kohdatessanne ollut korkeammassa tietoisuustilassa kuin toinen, niin se joka on ollut tietoinen on kyllä tiennyt mihin on ryhtymässä!


Voimme siis tehdä myös täysin tietoisesti "vääriä valintoja" koska tahtomme saada jotain on voimakas.

Ehdollinen rakkaussuhde taas syntyy vahingossa sellaisissa tilanteissa, jossa molemmat rakastavat itseään ja muita ehdollisesti (eli eivät rakasta), mutta sattuvat olemaan iloisia samaan aikaan esim. juhlissa tai lomamatkalla, jolloin heistä kumpikaan ei näe toisen todellista minää.


Sanonta "ensivaikutelma on aina totta" pitää kyllä silloinkin paikkansa, me vain torjumme ensivaikutelman, koska haluamme rakastua.


Siksi ehdolliset rakkaussuhteet, joissa petytään puolison todelliseen olemukseen (joka siis paljastuu kun rakkauden tunne hiipuu) johtavat väistämättä aina vihaan ja pettymykseen - elleivät molemmat osapuolet vihan ja katkeruuden jälkeen halua edelleen olla yhdessä, eroista välittämättä. Silloin liitosta muodostuu "tahdon asia", josta kristityt usein puhuvat.


Mutta iloinen ei sellainen liitto ole, vaikka sellaisen liiton ansiosta voikin lopulta "löytää oman voimansa", kärsimysten kautta. Ja voi lopulta vihdoin erota puolisostaan ja rakastaa häntäkin yhtä ehdottomasti kuin itseä, myös erotilanteessa.


Jos haluat siis löytää helpon ja iloisen parisuhteen helposti, niin rakasta vain itseäsi, sydämesi pohjasta. Iloisena löydät ihmisen, joka hänkin rakastaa itseään - sydämensä pohjasta.

Kommentit