Mikä on paras tapa suhtautua "riidanhaastajiin, haukkujiin ja jankuttajiin" ?






Mikä on paras tapa suhtautua "riidanhaastajiin ja haukkujiin", esim. nettikeskusteluissa?



Pyri tuntemaan myötätuntoa, ja jos et pysty siihen, niin poistu keskustelusta.


Aivan oikein siis teet, jos jätät kokonaan vastaamatta halveksiville, syyttäville ja vihaisille ihmisille ja pyrit vain säilyttämään oman mielenrauhasi, koska "he tekevät sen itse". Aika siis "tekee tehtävänsä", sinun ei tarvitse tehdä mitään, jos et halua.


Ja sama pätee ns. jankuttajiin: Jos keskustelukumppanillasi on jäänyt "levy päälle" ja hän on negatiivisessa tunnetilassa, "haluaa kiihkeästi olla oikeassa", niin keskustelun jatkaminen ei ole hyödyllistä. Keskustelu ei nimittäin pääty, jos säälit ajatusvankilaan jumiin jäänyttä. Olet hänen kanssaan samalla taajuudella sääliessäsi!


Tätä tarkoittaa usein negatiivisena pidetty viisas lause: "Ei helmiä sioille." Se ei kuvasta halveksuntaa vaan viisautta.


Eli kun ihminen on negatiivisten ajatusten vallassa, niin hän tuntee vihaa ja halveksuntaa muita kohtaan, kunnes viha "palaa loppuun".


Muita ihmisiä syyttävät ihmiset syyttävät todellisuudessa aina vain itseään, mutta eivät tuossa tunnetilassa havaitse sitä itse.


Jankuttajat jankuttavat itsensä kanssa. Vapauta itsesi "auttajan roolista", niin jankutuskin loppuu.


Tunnetilamme saa aikaan todellisuustilan, ja kaksi keskustelijaa saattaa olla aivan eri todellisuutilassa eli "maailmassa".


Älä jää kannattelemaan "hukkuvaa" vaan päästä irti. Intialaiset viisaat tosin neuvovat, että tuollaisessa tilanteessa kaikkein paras tapa on sanoa riitelijälle: "Aivan. Olet täysin oikeassa!" Ja tuntea samalla puhdasta myötätuntoa.


Kun köyden toisessa päässä kukaan ei vedä, niin köydenvetoakaan ei tapahdu.

Kommentit