Mitä tarkoittaa sanonta "näen sieluni silmillä (että jotain tapahtuu)"?


Jos joku sanoo näkevänsä tulevaisuutta "sielunsa silmillä" negatiivisessa tunnetilassa kuten ivallisena, pahantahtoisena tai säälien (taivastellen), niin hän EI näe sielunsa silmillä mitä tulee tapahtumaan, vaan hän kertoo vain oman mielensä luoman mielipiteen. 

Hän saattaa olla kyllä oikeassa, eli jotain "pahaa" tosiaan tapahtuu, jolloin hän voi kokea hetken voitonriemua ("minähän varoitin!"). Mutta se, että tuo tapahtuma on "onnettomuus" on vain hänen oma näkökulmansa, jokainen onnettomuus aiheuttaa (aikaansaa, saattaa aikaan) aina myös jotain hyvää. Ja siksi myös taivastelu "osuu lopulta omaan nilkkaan" kuten pilkkakin. Ja se johtuu siis siitä, että taivastelija eli "pahanilmanlintu" on itse negatiivisessa tunnetilassa, jossa hän voi kokea vain ei-toivottua.
 
Jos joku kertoo näkevänsä tulevia asioita "sielunsa silmillä" intuitiotilassa, niin hän näkee mitä tulee tapahtumaan ja tuntee myötätuntoa kaikkia osallisia kohtaan, oli tuo tapahtuma näennäisestti onnettomuus tai onnistuminen. Kaikilla kokemillamme asioilla on aina kaksi olemuspuolta.

Kommentit