Luonnon ja eläinten suojeleminen ihmistä syyllistämällä ei ole hyödyllistä

Onko luonnon ja eläinten suojeleminen ihmisiä syyllistämällä hyödyllistä?

Ei ole.
 
Kaikki mitä vastustamme lisääntyy ja vahvistuu aina.

Nykyisinhän monet ihmiset säälivät eläimiä ja luontoa ja sääli on negatiivinen tunnetila. Eläimet ja kasvit eivät tunne sääliä, eivät koe olevansa kenenkään "uhreja", eivät tuomitse ihmisiä eivätkä pelkää kuolemaa.
Siksi luonnon tai eläinten suojeleminen ihmistä syyllistämällä ei ole koskaan hyödyllistä. Syyllistämällä vain lisäät kärsimystä, jota syyttämäsi ihmiset tuntevat.

Jos ihminen ei ole harmoniatilassa ja hän tuhoaa siksi luontoa tai on julma eläimille, niin et voi auttaa häntä syyttämällä, paheksumalla ja taivastelemalla. Ja syyttäessäsi et itsekään ole harmoniatilassa, vaan purat vain omaa ahdistustasi syyttämällä muita ahdistuneita. Olet siis myös itse julma, ja juuri siksi näet toisen ihmisen julmana.

Voit kyllä itse elää harmoniassa luonnon kanssa ja auttaa omalla esimerkilläsi myös muite ihmisiä tekemään niin. Mutta älä ole ylimielinen. Eläimet ja kasvit, aivan kuten pienet lapsetkin, tuntevat rakkautta myös vihaisia eli pelokkaita ihmisiä kohtaan.

Monelle masentuneelle ja "syrjäytyneelle" lemmikkieläin on kirjaimellisesti "henki ja elämä". Olento, joka ei tuomitse eikä väheksy vaan arvostaa ja rakastaa omistajaansa.

Esimerkiksi kasvissyönti on monelle ihmiselle intuitiivinen ja onnellisuutta lisäävä valinta, mutta moralistinen kehottaminen saati pakottaminen kasvissyöntiin ei ole hyödyllistä. Jokainen ihminen on vapaa syömään mitä haluaa. 

Onnellisuus on elämän tarkoitus, ei muiden ihmisten kontrollointi ja syyllistäminen.

Kommentit