Ole rohkea ja nauti jokaisesta hetkestä - lopeta taistelu






Jokainen meistä on joskus erehtynyt SUORITTAMAAN elämää, kärsimättömänä ja kunnianhimoisena. Elämän nälkä ja jano on inhimillistä.
 
Mutta se joka haluaa voimakkaasti jotakin, jota hänellä ei vielä ole manifestoi unelmiaan vaikeuksien kautta, koska haluaja tuijottaa ei-olevaa eikä siksi näe haluamaansa todeksi.
 
Saamme elämäämme sellaisia asioita joihin tunnetasolla uskomme, olivat ne toivottuja tai ei-toivottuja.
Jos saavutat jotakin tahdonvoimalla, "puskemalla läpi harmaan kiven", niin koet lopulta pettymyksen, koska uskoit että taisteleminen on välttämätöntä. Uskomuksesi siis vain vahvistui vaikka todellisuudessa saavutit päämääräsi vasta sitten, kun lopetit taistelun eli päästit hetkeksi irti haluamisesta. Manifestoijana taistelun "voittanut" tuijottaa siis väärää puuta: Huolettomuus ja ilo mahdollistaa, taistelu on pelkkä kiertotie.

Saatat myös halveksia ihmisiä jotka menestyvät helpommin kuin sinä ja kehua omilla kärsimyksilläsi. Kerrot helpommin menestyneille, kuinka tärkeää on "oppirahojen maksaminen" ja jos hekin epäonnistuvat olet vahingoniloinen. Kärsimystarina jota toistelet pitää sinut itsesi kiinni kärsimyksessä, vaikka tarkoituksesi olisi hyvä ja haluaisit vain neuvoa muita.
 
Olet oikeassa siinä, että vaikeuksia kokenut ihminen ei usein ole yhtä ylpeä kuin helpommalla selvinnyt, koska hän on jo kokenut "lankeamisen" joka seuraa ylpeyttä. Mutta olet väärässä siinä, että unelmien saavuttamiseen tarvittaisiin kärsimystä.
 
Unelmien saavuttamiseen tarvitaan vain omanarvontunne ja elämänilo. Olemme taikureita, emme orjia ja uhreja.
 
Kaikki taistelut ovat siis hävittyjä siitä huolimatta, että moni meistä oppii lopulta rakastamaan itseään pelkäämällä, pettymällä ja vihaamalla eli kärsimyksiä kokemalla.
 
Siksi monet sotaveteraanit eivät halua muistella sotaa.
 
Elämä ei ole koulu jota käymällä pitää oppia nöyräksi. Elämä on seikkailu, josta saa vapaasti nauttia - jos on tarpeeksi rohkea tehdäkseen niin.
 
Ja rohkea ihminen ei ole ylpeä. Hän tuntee oman arvonsa ja arvostaa myös muita.

Kommentit