Positiivinen elämänasenne ei ole silmänlumetta: Valitsemalla asenteesi valitset todellisuutesi

Monet ihmiset suhtautuvat positiiviseen ajatteluun eräänlaisena silmänkääntötemppuna: Jos näet ongelmat arvokkaina, niin huijaat itseäsi ja tunnet tyytyväisyyttä eivätkä olosuhteesi silti parane.

Metafysiikan mukaan asenteesi kuitenkin vaikuttaa aina myös konkretiaan eli olosuhteisiin. Ja vaikka et uskoisikaan, että näin on, niin menetätkö mielestäsi jotain, jos kokeilet?

Jos olet yksin mutta et tunne yksinäisyyttä, niin olet "ylhäisessä yksinäisyydessäsi". Olet löytänyt sen ystävän ja rakastetun, joka ei jätä sinua koskaan - oman itsesi. Jos tuossa tunnetilassa löydät toisen ihmisen, niin suhteenne tulee olemaan paras mahdollinen, koska tuo toinenkin ihminen on löytänyt itsensä eikä hän siksi vaadi sinulta mitään. Hän rakastaa sinua, koska hän rakastaa myös itseään.
 
Jos olet menettänyt rahaa, mutta et silti pelkää rahojesi loppuvan, niin tunnet vaurautta, koska et pelkää. Olet niin varakas, että sinulla on mahdollisuus ilahduttaa muitakin ihmisiä rahoillasi. Ja ilahduttaminen on aina iloa, ilahdutat ketä tahansa. Muista, että on myös paljon sellaisia ihmisiä, joilla on varaa ja halu ilahduttaa sinua rahoillaan. Kukaan rikas ihminen ei nauti rikkaudesta, ellei hän suostu myös luopumaan rahasta. Raha itsessään on arvotonta, arvokkuutta koetaan vain silloin, kun raha vaihtuu iloon: Kokemukseen tai materiaan.

Jos olet sairas, niin sairautesi kannustaa sinua uskomaan terveyteen. Sairaus siis luo terveyttä. Jos et olisi koskaan sairas eli et olisi kokenut elimistösi epätasapainotilaa, et arvostaisi terveyttä ja tasapainoa yhtä paljon. Sairautesi on tehnyt sinusta myös vahvemman, koska sairautta kokeneena et pelkää sairauksia enää yhtä paljon. Tiedät että sairaus ei ole koskaan hetkeäkään pysyvä olosuhde: Elimistösi on ekosysteemi, jossa on koko ajan käynnissä tasapainotttavia prosesseja, soluja kuolee ja uusia syntyy joka hetki. Voit ehkä myös jo nauraa vitsille: "Elämä on sairaus josta paranemme lopulta kaikki kuolemalla."

Jos suuri unelmasi ei ole vieläkään toteutunut, niin se ei ole silti kadonnut mihinkään. Joka kerta kun ajattelet unelmaasi haikeana tai surullisena, unelmasi jalostuu ja paranee. Joka kerta kun ajattelet unelmaasi innostuneena, unelmasi toteutumishetki tulee lähemmäksi. Yksikään hetkesi elämässä ei siis ole koskaan turha.
 
Kun valitset mielenrauhan ja ilon olet itse tuo ilo ja sinulla on siis jo kaikki, mitä voit koskaan tavoitella.

Kommentit