Kun löydät ratkaisun niin ongelmasi katoaa - älä tuijota enää ongelmaa vaan iloitse ratkaisusta!







Ihmiselämän pikakurssi:

-Ongelma luo ratkaisun (ajatus luo todellisuutta).
-Ongelma häviää, kun löydät ratkaisun eli vastaanotat ratkaisun, uskomalla siihen.
-Jos kaikki on nyt hyvin, koska löysit ratkaisun ongelmaasi, mutta muistelet silti vielä kärsimyksiä, joita koit etsiessäsi ratkaisua (haluat muistuttaa, kuinka sankarillinen olit, kun selvisit vaikeuksistasi), niin aktivoit lisää ongelmia, koska et malta päästää irti taistelusta.

Tällainen ongelma on esim. sota, muu inhimillinen tragedia (esim. holocaust) tai itse kokemasi menetys tai vaikea elämänvaihe.

Jos muistelemme ylpeinä sotasankareita (ylpeys on matalampi tunnetila kuin arvostus) tai liitymme sotilasliittoon, niin valmistaudumme uuteen sotaan eli lisäämme uuden sodan mahdollisuutta, koska pelkäämme. Emme siis arvosta rauhaa, vaan vedämme puoleemme sotaa - valmistautumalla siihen.

Jos säälimme edelleen menneen tragedian uhreja, niin mahdollistamme myös uusien tragedioiden tapahtumisen, koska uskomme tragedioiden mahdollisuuteen, pelkäämme niitä ja tuomitsemme "pahoja ihmisiä". Vedämme aina puoleemme sitä, mitä ajattelemme, oli se toivottua tai ei-toivottua.

Jos olet kärsinyt aiemmin taloudellisista vaikeuksista, mutta onnistuit vapautumaan niistä, niin et enää joudu vaikeuksiin, jos iloitset ongelmasi ratkeamisesta ja keskityt vähän aikaa aivan muihin asioihin, kuin raha-asioihin. Mutta jos yrität säästää rahaa tai ansaita sitä lisää, koska pelkäät joutuvasi vaikeuksiin uudelleen, niin rahasi hupenevat, koska yrität eli pelkäät. Raha on kuin hengitysilma: Jos olet iloinen ja luottavainen, niin raha virtaa luoksesi vapaasti samassa tahdissa kuin sitä virtaa sinusta poispäin.

Jos olet kärsinyt aiemmin yksinäisyydestä, mutta ongelmasi ratkesi, koska löysit itsellesi kumppanin tai ystäviä, niin iloitse nykytilanteestasi, älä katso taakse päin. Jos pelkäät menettäväsi uuden kumppanisi tai ystäväsi, koska yksinäisyys aiheutti sinulle aiemmin niin suurta kärsimystä, niin menetät heidät tai suhteenne on täynnä ongelmia - koska pelkäät.

Luot ja sallit elämääsi joka hetki uudeksi. Siksi nykyhetken tunnetila ja ajatus on ainoa tärkeä asia, johon kannattaa kiinnittää huomiota.

"Älä mene asioiden edelle", "älä nuolaise ennenkuin tipahtaa", "joka menneitä muistaa sitä tikulla silmään".

Kommentit