Mitä ovat "sampo", "runsaudensarvi" ja "graalin malja"?



Kaikkien kansojen kansanperinteessä tunnetaan ajatus "runsauden lähteestä". Ihmiset, jotka eivät ole ymmärtäneet omaavansa itse tuon rajattoman luomisvoiman, ovat etsineet "sampoa", "graalin maljaa" tai "runsaudensarvea", ikäänkuin ne olisivat taianomaisia, kaikki toiveet todellistavia esineitä.

Kaikki ihmiskunnan tuntemat merkittävät uskonnolliset profeetat ovat tienneet, että "runsauden lähde" on jokaisen ihmisen sisimmässä (luomme todellisuutta ajatuksillamme ja tunnetilamme joka hetki kertovat, sallimmeko toiveitamme vai ei-toivottua), mutta koska profetioiden tulkitsijoista vain pieni osa on tunnetasolla aidosti tiennyt tämän totuuden, niin myös noiden profeettojen opit on tulkittu usein väärin - siis negatiivisesta tunnetilasta ja uskomuksista käsin. Tieto luomisvoimasta ei ole kuitenkaan koskaan kadonnut, koska kaikkien kansojen kansanperinne (esim. sanat, sananlaskut ja ns. siirtymäriitit) sisältää tuon ikuisen viisauden: "Raha tulee rahan luo", "tervehtiminen", "mieliala laskee/nousee" jne.)

Se, että esim. kristinuskon profeettaa Jeesusta/Issaa itseään on pidetty "graalin maljana" on siis oikea tulkinta siinä mielessä, että kaikki ne profeetat ja legendat, joiden innoittamana Jeesuksen tarina on syntynyt (kristinusko on yksi maailman synkretistisimmistä uskonnoista, joten kyse sen synnyssä ei suinkaan ole vain yhden meditaation mestarin nimeltä Jeesus/Issa elämästä ja opetuksista), ovat tienneet itse olevansa tuo "graalin malja".  Siis ajatuksilla todellisuuttaan luovia olentoja.

Kalevalaisessa perinteessä tunnettu "sampo" ja muinaiskreikkalaisessa ja -roomalaisessa periteessä tunnettu "runsaudensarvi" ovat samalla tavalla ihmisen oman rajattoman luomisvoiman vertauskuvia, ja niistä kerrotut tarinat kuvastavat inhimillisyyttä ja "onnen etsintää" oman itsen ulkopuolelta. Kalevalassa Väinämöinen on se profeetta ja tietäjä, joka oli Jeesuksen ja Buddhan ja vaikkapa gnostilaisuuden innoittajana pidetyn Simon Maagikon kaltainen "noita", joka tietää luovansa itse todellisuutensa. Gnostilaisuuttahan voidaan pitää alkuperäisenä jeesuslaisuutena, joka kuitenkin demonisoitiin, koska suurin osa kristinuskon kannattajista ei ymmärtänyt, mitä profeetta todella opetti. Ja näin kristinuskosta tuli "pakanallisuutta demonisoiva pakanauskonto", jonka rituaaleissa edelleen syödään messiaan ruumista ja juodaan hänen vertaan.

Sinä olet sampo, graalin malja ja runsaudensarvi. Tunne ja tiedä että voit toteuttaa mitä tahansa toiveitasi - ja niin tapahtuu.

Sinä Olet Luoja.


Kommentit