Mielen tyyneys ja hetkessä eläminen auttaa aina henkiseen tai fyysiseen kipuun



Fyysinen kipu perustuu aina tavalla tai toisella henkiseen kipuun eli negatiivisiin tunnetiloihin. 

Kukaan toinen ihminen ei aiheuta meille kärsimystä ilman, että olemme itse tunnetasolla osallisia siihen (vetovoiman laki: vedämme puoleemme itsemme kanssa samalla tunnetaajuudella olevia ihmisiä). Voit aiheuttaa kipua myös itse itsellesi ja silloinkin on omassa vallassasi lopettaa ajatusten keskittäminen negatiivisiin ajatuksiin, jotka ylläpitävät kipua ja pahentavat sitä.
 
Eli jos tässä hetkessä ymmärrät oman osallisuutesi ja tunnet myötätuntoa sekä itseäsi että tuota oletettua kärsimyksen aiheuttajaa kohtaan, niin kärsimys joko välittömästi loppuu (jos se on henkistä, myötätuntoinen ei kärsi) tai elimistösi pääsee heti pyrkimään kohti harmoniaa, jolloin fyysinen kipukin loppuu mahdollisimman nopeasti.
 
Hyvä tapa harjoitella kivun "ulkopuolelle" menemistä on esim. tilanne, jos kädet ovat ns. jäässä ja tunnet voimakasta kipua kun ne alkavat sulaa. Jos lasket hanasta kuumaa vettä ja valelet sillä käsiäsi, niin tiedät, että vaikka kipu on todella kova, niin se tulee myös nopeasti loppumaan, eikä kipu aiheuta mitään vaaraa.
Jos mielesi on tasapainossa ja kohdistat ajatuksesi tietoisesti pois kivusta, et havaitse kipua. Pelko on suurin syy myös fyysiseen kipuun, ja siksi meditaatiot poistavat esim. päänsärkyä, joka johtuu (joko välittömästi tai välillisesti) mielen resistanssista.
 
Kaikki sodat ja kaikki muukin väkivalta johtuvat siitä, että on vähintään kaksi osapuolta jotka pelkäävät ja vihaavat, itseään ja toisiaan. Itämaisten itsepuolustuslajien alkuperäinen perusfilosofia on perustunut täydelliseen myötätuntoon, eli että voimakkain soturi on se, joka ei tunne lainkaan vihaa. Tämä johtuu siitä, että myötätuntoista vastaan ei kukaan voi edes hyökätä, koska mielen värähtelytaajuus on niin erilainen. Puhdas rakkaus siis sammuttaa vihan aina konkreettisesti.

Filosofiat ja uskonnot perustuvat siis fysiikkaan.

Luot itse oman kipusi ja voit myös poistaa sen oman mielesi voimalla.

Kommentit