Ärsyyntyminen, tuohtuminen ja ylimielisyys ovat arvokkaita tunnetiloja, koska ne paljastavat halumme tuntea myötätuntoa ja elämäniloa


 

Negatiiviset reaktiot, jotka kohdistamme muihin ihmisiin ovat viestejä korkeammalta minältämme, samalla tavalla arvokkaita kuin fyysinen kipu. 

Jos ärsyynnyt, tunnet halveksuntaa, ylemmyydentunteita tai tarvetta pilkata muita ihmisiä, niin nuo tunnetilat kertovat siitä, että havaitset muissa ihmisissä asioita, joita et havaitse kritisoivasi itsessäsi. Et siis näe "malkaa omassa silmässäsi".

Jos säälit toista ihmistä, niin negatiivinen toivottomuuden tunteesi kertoo siitä, että et itse tunne itseäsi voimakkaaksi ja siksi havaitset voimattomana ympärilläsi muiden ihmisten kärsimyksiä.

"Totuus ei pala tulessakaan" tarkoittaa sitä, että emme voi koskaan loputtomasti peittää omia negatiivisia uskomuksiamme ja pelkojamme omalta itseltämme emmekä myöskään muilta ihmisiltä. Ja muut ihmiset havaitsevat negatiiviset uskomuksemme useimmiten ennen kuin itse niitä havaitsemme.

Muut ihmiset, sivulliset, jotka havaitsevat ärsyyntymisesi olematta osallisia siihen, näkevät syyn negatiivisuuteesi täysin selkeästi: Syytät muita ihmisiä omasta pahasta olostasi. Tämä johtuu siitä, että se joka ei ole tunnetasolla osallinen johonkin "ongelmaan" havaitsee kivun ja matalan tunnetilan, mutta ei itse tunne kipua eli kipu ei sokaise häntä. Sivullisen tunnetaajuus on korkeampi.

Häpeän tunne kertoo siitä, että haluat luopua ylpeydestäsi, mutta juuri ylpeytesi paradoksaalisesti estää sinua tekemästä niin. Pelkäät siis ylpeyden menettämistä, koska luulet ylpeyttä omanarvontunteeksi, ja pelkäät kadottavasi itsesi kokonaan luopuessasi ylpeydestä. Omanarvontunne on kuitenkin ylpeyttä korkeampi tunnetila ja jos luovut ylpeydestäsi (joka perustuu aina pelkoon), niin saavutat omanarvontunteen taajuuden, jossa sinulla ei ole enää mitään pelättävää. Ylpeä voi aina kadottaa ylemmyydentunteensa, mutta oman arvonsa aidosti tunteva ei voi KOSKAAN kadottaa sisäistä arvokkuuttaan ja rajatonta rohkeuttaan.

Häpeän tunne on monille ihmisille hyvin tuskallinen juuri siksi, että häpeävä ihminen takertuu ylpeyteensä tajuamatta, että muutkin ihmiset pelkäävät "kuollakseen" häpeää, ja se joka uskaltaa päästää irti häpeästä ("nolaa itsensä rohkeasti muiden silmissä") saa muut ihmiset tuntemaan suunnatonta helpotusta ja myötätuntoa - eli rakkautta.

Jos haluat olla onnellinen ja tyytyväinen, niin arvosta kaikkia negatiivisia tunteitasi tärkeinä viesteinä korkeammalta minältäsi. Sinä olet kaikkivoipa, jos tunnetasolla uskot olevasi sitä. Ja kun luovut kaikista peloistasi tunnet väistämättä oman voimasi, koska pelko ei enää peitä valoa joka loistaa sisimmässäsi - koskaan sammumatta.

Et tuntisi lainkaan negatiivisia tunteita, pelkoja ja rajallisuutta, jos et olisi todellisuudessa kaikkivoipa, oman elämäsi Luoja.



Kommentit