Mitä tarkoittaa sanonta "on vain ajan kysymys, että jotakin tapahtuu"?

 Valitsemme joka hetki tapahtumaketjun eli suunnan, jonne olemme seuraavana hetkenä menossa. Tunnetilamme kertoo, olemmeko juuri nyt menossa kohti toivetta vai ei-toivetta.

Jos olet juuri nyt negatiivisessa tunnetilassa ja pelkäät jotakin asiaa, niin "on vain ajan kysymys milloin pelkosi todellistuu". Jos kerrot pelostasi muille ja saat heidätkin pelkäämään, niin yhteinen pelkonne voimistuu. Näin tapahtuu esim. silloin, kun ihmiset uskovat kollektiivisesti "salaliittoteorioihin", "vaarallisiin viruspandemioihin", "maapallon tuhoutumiseen", "synnin palkkaan" tai "helvettiin".

Ajatustemme kohde siis aina lisääntyy, halusimme tai emme, koska sen mahdollistava tapahtumaketju voimistuu ajatustemme takia. Ajatukset ja "kaikki mikä on" on vain energiaa, eli mitään ei ole todella olemassa, mutta koska koemme maailman ja elämän tulkitsemalla ajatusenergioita, niin elämämme on juuri sellaista, kuin millaista ajattelemme ja uskomme sen olevan.

Aikaakaan ei ole todella olemassa, mutta aika-avaruusunessa kuvittelemme sen olevan, ja siksi "on vain ajan kysymys" kuvastaa joko negatiivista tai positiivista tapahtumaketjua, jonka olemme itse aikaansaaneet ajattelemalla aktiivisesti joko toiveitamme tai sellaista, jota emme toivo.

Kun tapahtumaketju on riittävän "pitkällä" emme voi enää estää manifestaatiota. Esim. pitkään sairastanut kuolee, kun hän vihdoin lakkaa taistelemasta kuoleman mahdollistamaa vapautusta vastaan. Hän olisi myös voinut "haluta elää", mutta jos hän on keskittynyt murehtimaan sairauksiaan paranemisen toivomisen sijaan, niin jossain vaiheessa hän on "kuoleman portilla", koska on itse intuitiivisesti toivonut kuolemaa. Kukaan meistähän ei koskaan kuole "lopullisesti", sillä olemme kaikki vain energiaa, ja egomme kuten ruumiimmekin on pelkkä kuvitelma.

Samalla tavalla positiivinen tapahtumaketjukin johtaa vääjäämättä jossain vaiheessa toiveiden manifestaatioon, eli jos ihminen on menettänyt todella paljon, mutta iloitsee kuitenkin elämästä, niin tulee väistämättä hetki, jolloin hän kokee kaikki menetyksensä niiden aikaansaamien toiveiden manifestaatioina. Moni kokee tämän hetken vasta vapautuessaan fyysisestä ruumiista. Esim. monet maineikkaat taiteilijat ovat kokeneet arvostusta vasta sitten, kun heovat lakanneet "olemasta" egoina eli fyysisinä olentoina, jolloin he ovat vihdoin sallineet muiden ihmisten arvostaa itseään ja lahjakkuuttaan.

Tästä syystä myös näennäinen "äkkirikastuminen" tai "menestyksen saavuttaminen yhdessä yössä" on mahdollista. Prosessi menestystä kohti on ollut käynnissä jo pitkään (vaikka menestystä toivonut olisi kokenut paljon pettymyksiä) ja konkreettinen menestys on vain "jäävuoren huippu" - positiivisessa mielessä.

Valitse siis aina ilo ja arvostus, jos suinkin kykenet noita positiivisia tunteita tuntemaan. Sillä siten elämästäsi muodostuu toiveidesi kaltainen, ja vältät kärsimyksen.



Kommentit