Hyviä ja huonoja olosuhteita ei ole olemassa - olomme eli tunnetilojemme suhteellisuus saa olosuhteet tuntumaan hyvältä tai pahalta




Hyvää ja huonoa, oikeaa ja väärää ei ole olemassa. Hyvyys ja huonous perustuu pelkästään subjektiiviseen näkökulmaan.

Jos ajattelet itse olevasi oikeassa ja muiden olevan väärässä saat muut ihmiset vaistomaisesti vastustamaan sinua, koska sinäkin vastustat heidän näkökulmiaan. Mutta jos kunnioitat muiden näkemyksiä, niin hekin kunnioittavat sinun näkemyksiäsi.

Voit kyllä KYSYÄ heiltä kysymyksiä, mutta et voi vakuuttaa, että he ovat väärässä, elleivät he itse usko olevansa väärässä. Tästä johtuu, että esim. itämaisessa perinteessä ovat henkiset opettajat aina esittäneet seuraajilleen kysymyksiä. Ihminen itse on saanut näin tilaisuuden vastata noihin kysymyksiin, jolloin hän on TUNTENUT tunnetasolla, mikä on ns. totuus. Tunnetilammehan ovat "totuusindikaattoreita": "Se mikä tuntuu aidosti hyvältä on hyvä" (esim. hyvä ruoka, rakkaus tai hauska vitsi). "Se mikä tuntuu pahalta on paha" (esim. pelkääminen ja tuomitseminen, pahantahtoinen huumori).

Toisten ihmisten tai olosuhteiden tuomitseminen, taivastelu ja moralisointi (tarve osoittaa olevansa itse oikeassa) on negatiivisiin olosuhteisiin kiinni jäämistä, koska se mihin kiinnitämme huomiomme lisääntyy aina.
 
"Olosuhteita" ei siis ole olemassa, tuo sana itsessäänkin kertoo "olon suhteellisuudesta", eli oma näkökulmamme olosuhteisiin tekee olosuhteesta joko hyvän tai pahan, toivotun tai ei-toivotun. 

Eli jos ajatellaan vaikka "olosuhteita nyky-Suomessa", niin ne ovat hyviä tai pahoja riippuen täysin siitä, millaisessa tunnetilassa itse parhaillaan olemme.

Olemme koko universumimme keskipisteitä siksi, että "todellisuutta" ei ole fysikaalisestikaan lainkaan olemassa ilman sen havaitsijaa. Kaikki ns. todellinen on siis vain aistiemme tulkintaa energiavärähtelystä eli elektronien multidimensionaalisesta liikkeestä.

Luot itse kaiken, mitä sinulle tapahtuu valitsemalla ajatuksesi, ja ajatukset vastaanotat kollektiivisista ajatusvirroista sen mukaan, missä tunnetilassa kullakin hetkellä olet. Emme ole egoina erillisiä.

Kommentit