Turhautumisen, ahdistuksen, yksinäisyyden, surun ja toivottomuuden viesti on: Lopeta ei-toivottujen asioiden ajatteleminen ja kärsimys lakkaa välittömästi


 

Kun olemme negatiivisessa tunnetilassa ja "kaikki tuntuu menevän pieleen", niin emme kykene tunnetasolla uskomaan, että vapauttava onnistumisen tunne ja toiveikkuus on mahdollista kokea jo seuraavassa hetkessä - ei siis vasta joskus "vuosien päästä", kun olemme vihdoin selvinneet kaikista ongelmistamme. Aika on pelkkä illuusio, mutta negatiivisessa tunnetilassa uskot, että jos olet tähän saakka kärsinyt paljon ja kauan, niin kärsimys jatkuu tulevaisuudessakin - ja kestää pitkää. 

Tämä uskomus hallitsee mieltäsi kuitenkin pelkästään siksi, että olet juuri tuolla hetkellä valinnut negatiivisen todellisuuden tunnetaajuuden. Uskot aina siihen todellisuuteen, jossa parhaillaan elämääsi koet, ja koska uskot siihen, niin se vahvistaa itse itseään.

Jos esimerkiksi olet ollut pitkään yksinäinen, niin yksinäisyyden tunteesi on saanut sinut vetämään puoleesi yksinäisyyden pysyvyyttä ja jatkuvuutta vahvistavia kokemuksia. Voisit kuitenkin millä hetkellä tahansa kokea oman itsesi "kokonaiseksi", jolloin et enää tunne yksinäisyyttä, vaikka olisitkin edelleen yksin. Yksinäisyyden tunne ei siis liity siihen, onko ympärilläsi muita ihmisiä vai ei. Yksinäisyyden tunne kertoo ainoastaan siitä, että olet negatiivisessa tunnetilassa ja kuvittelet, että yksinäisyyden tunteesi poistuisi, jos sinulle olisi parisuhde tai ystäviä. Kuvitelmasi on kuitenkin pelkkä harha, sillä yksinäisyyden tunteesi poistuu heti, jos tunnetilasi kohoaa, etkä enää keskitä ajatuksiasi yksinäisyyteesi. 

Kun tunnetilasi kohoaa vedät kyllä puoleesi myös muita ihmisiä, joiden tunnetila on korkea, ja siksi syntyy vaikutelma siitä, että saat rakkautta ja hyvää mieltä noilta muilta ihmisiltä. Esim. kahden ihmisen rakastuminen toisiinsa perustuu tähän tunneresonanssiin: Molemmat osapuolet tuntevat rakkautta ja kohdistavat tunteensa toisiinsa, mutta todellisuudessa he siis rakastavat itseään, eli tuntevat ehdotonta rakkautta, ei-erillisyyttä. Ja niin kauan, kun he tuntevat itseään ja samalla myös toisiaan kohtaan täysin ehdotonta rakkautta, niin he näkevät toisissaan ihania ja mielihyvää tuottavia asioita ja ominaisuuksia, KOSKA he ovat ehdottoman rakkauden tunnetilassa.

Tätä tarkoittaa sanonta "rakastunut katsoo maailmaa vaaleanpunaisten lasien läpi". Negatiivisessa tunnetilassa oleva ihminen tulkitsee tuon sanonnan negatiiviseksi ja halveksii ja taivastelee "haihattelevaa" rakastunutta, ikään kuin toivoen, että tuo hullaantunut rakastunut putoaisi alas ns. pilvilinnoistaan. Todellisuudessa negatiivisten ihmisten pahansuopuus kertoo vain siitä, että he tiedostavat itsekin tavoittelevansa elämässä joka hetki juuri tuota korkeaa tunnetilaa. Kateus on tunne, joka kertoo siis kateellisen ihmisen omasta arvottomuuden ja rajallisuuden tunteesta.

Sellainen ihminen, joka rakastaa itseään ehdoitta ja tiedostaa rakkauden olevan lähtöisin omasta itsestä - ei siis kumppanista - pystyy kohtaamaan myös parisuhteen ongelmat syyttämättä toista osapuolta. Ja jos tuo toinen osapuolikin kykenee ehdottomaan rakkauteen, niin näiden kahden ihmisen tunneresonanssi säilyy. Jos taas toinen heistä ei kykene rakastamaan itseään, niin aikaa myöden edessä on ero. Mutta ero ei ole tuskallinen sille osapuolelle, joka rakastaa ehdoitta sekä itseään että kumppaniaan, koska "tuska" johtuu vain negatiivisesta tunnetilasta. 

Erokin voi siis olla onnellinen, aivan kuten kuolemakin voi olla helpotus, jos suhtaudumme noihin "menetyksiin" vapautuksena. Mikä tahansa menetys voi siis olla myös suuri voitto, jos suhtaudumme siihen sellaisena. Ja tämä johtuu siitä, että kun menetät jotain niin luot samalla hetkellä jotain paljon suurempaa, koska ei-toivottu ajatus luo aina toiveen.

Vastaanota suurin mahdollinen toiveesi juuri nyt: Vastaanota onnellisuuden tunne. Korkea tunteesi mahdollistaa vetovoiman lain vaikutuksesta seuraavassa hetkessä lisää onnellisuutta tuottavia asioita, ja uskomuksesi onnellisuuteen ja onnistumisiin vahvistuu hetki hetkeltä.

Sinun ei tarvitse tavoitella aurinkoa taivaalta - aurinko tulee luoksesi, jos uskot itse olevasi tuo aurinko.


Kommentit