Negatiiviset ajatuksesi luovat kiireen, riittämättömyyden, epävarmuuden ja vanhenemisen illuusion




Jos sinun pitää tehdä tai saavuttaa jotakin tietyn ajan kuluessa ja tunnetilasi on negatiivinen, niin pelkäät, että aika ei riitä. Ja koska pelkäät, niin tunnetaajuutesi on matala, etkä voi juuri nyt havaita sitä, että toiveesi onnistumisesta on koko ajan todellistumassa, täydellisessä synkroniassa, eikä sinulla ole kiire mihinkään. Tuo toivomasi lopputulos ja siihen johtava synkroninen tapahtumaketju on nimittäin jo valmiina olemassa, koska aikaa ei ole olemassa, ja sinun oma matala tunnetilasi on ainoa osatekijä, joka hidastaa toivomasi lopputuloksen muuttumisen aistein havaittavaksi sinulle itsellesi.

Muista, että sinun mielessäsi oleva ns. lopullinen päämäärä ei ole suinkaan ainoa päämääräsi, vaan että korkeampi minäsi ohjaa sinua joka hetki kohti välietappeja, jotka ovat se "elämän suola". Et vain itse osaa edes toivoa niiden tavoittamista, koska et ajatustasolla tiedosta niiden olemassaoloa.

Jos olet vaikkapa turistimatkalla Marokossa kohti myyttistä Marrakeshia ja istut bussissa, niin et ole tuolla matkalla pelkästään sen päämäärän saavuttamisen vuoksi, vaan voit nauttia joka hetki havainnoista, joita näet bussin edetessä kohti tuotaa legendaarista kaupunkia. Nautit siitä, että bussi pysähtyy matkan varrella kahvilaan, ja voit nauttia virvokkeita ja käydä vessassa. Sinusta on hauskaa katsella paikallisten ihmisten istuvan kahvilassa polttamassa vesipiippua, ja kuunnella heidän keskusteluaan, josta saatat tunnistaa muutaman sanan. Jos nuo marokkolaiset ihmiset matkustaisivat Suomeen, niin heidän kokemuksensa istumisesta täkäläisen huoltoaseman kahvilassa olisi aivan yhtä innostava, mikäli se olisi heille uusi ja erikoinen kokemus. 

Et ole tuolla matkalla myöskään sen LOPULLISEN päämäärän vuoksi, eli siksi, että bussi palaa lopulta samaa tietä takaisin hotellille. Sillä jos olisit tulla bussimatkalla vain siksi, että päämääräsi on paluu hotellille, niin et lähtisi tuolle matkalle ollenkaan, sinähän olet jo lähtiessäsi perillä.

Tästä johtuu se, että kun jälkeen päin katsomme elämäämme, niin havaitsemme kaikkein merkittävimpien saavutustemme ja ns. suurimpien unelmiemme mahdollistuneen näennäisesti täysin sattumalta, eli sellaisella hetkellä, kun emme ole itse odottaneet niiden tapahtuvan, jolloin yrittämisen aikaansaama negatiivinen tunnetilamme ei ole estänyt niitä tapahtumasta. Ja mieleemme jää muistoina elämään usein juuri sellaiset kokemukset, jotka eivät niiden tapahtumahetkellä ja ennen sitä tuntuneet lainkaan merkityksellisiltä - koska emme etukäteen tiedostaneet noiden "kiitävien hetkien" seurauksia. Ne olivat "hyppyjä tuntemattomaan", ja tuo tuntematon oli siis jo valmiina olemassa, ennakkoluuloton ja huoleton kulkumme sitä kohti vain mahdollisti sen, että elämä yllätti meidät positiivisesti.

Sinä itse pelkoinesi ja nk. rationaalisine ajatuksinesi olet siis ainoa este matkallasi kohti unelmiasi.

Ja silti: VAIKKA pelkäät ja olet epäuskoinen, niin olet silti joka hetki kulkemassa kohti päämäärääsi, pelkosi vain saa nykyhetkesi tuntumaan kärsimykseltä, etkä nauti elämästäsi. Ja tästä syystä "elämän suorittaminen" siten, että vaadit itseltäsi koko ajan saavutuksia lunastaaksesi oikeuden onnellisuuden tunteeseen, estää sinua tuntemasta elämäniloa.

Sillä onnellisuuden tunne on ainoa päämääräsi joka tapauksessa - mitään muuta päämäärää ei meillä kenelläkään koskaan ole. Viisas ihminen elää siis jokaista hetkeään "kaikessa rauhassa", kieltäytyen keskittämästä ajatuksiaan  kiireeseen ja huoliin. Tiedostaen, että juuri aito huolettomuus mahdollistaa toiveidemme todellistumisen, eikä siis ole "vaarallista vastuuttomuutta". 

Haasteet, joita elämässäsi koet, kyllä vahvistavat sinua - tunnetason kokemuksesi luovat tiedon selviämisen  mahdollisuudesta ja vahvistavat luottamustasi siihen, että elämä kantaa aina - mutta jos ajattelet, että elämä on koulu jossa täytyy kärsiä, ollakseen arvokas ja "valaistunut", niin myös tämä uskomuksesi toteutuu! Olet perusolemukseltasi korkeaa tietoisuutta, ja kärsimys on vain osa näytelmää, jossa näyttelet ollessasi fyysisenä olentona negatiivisissa tunnetiloissa (myös kokemus fyysisestä kehostasi on vain aistiesi tulkintaa tuon kehon värähtelytaajuudesta). Korkeasta olemuksestaan tietoiseksi voi jokainen meistä tulla myös kokematta kärsimystä, eli näkemällä negatiiviset ajatukset ja tunteet arvokkaina kysymyksinä, jotka itsessään mahdollistavat vastaukset, ja siten vapautemme valita elämänkokemuksemme itse.

Ja tästä johtuu, että pieni lapsi ja elämää paljon kokenut vanhus ovat usein "samalla taajuudella" keskenään, eli molemmat heistä kykenevät arvostamaan nykyhetkeä ja tiedostamaan, että elämää ei koskaan koeta menneisyydessä eikä tulevaisuudessa, vaan aina vain juuri nyt. Ja että unelmamme OVAT jo olemassa - me vain itse valitsemme joko helpomman tai vaikeamman polun niitä kohti.

Sanonta "ikä on vain numeroita" pitää konkreettisesti paikkansa aina. Se, että vanhenemme ja kuolemme usein kanssaihmistemme kanssa näennäisesti samassa tahdissa johtuu kollektiivisista uskomuksistamme. Solumme uusiutuvat joka hetki, eli jos uskoisimme elävämme terveinä paljon pidempään, niin näin myös tapahtuisi.

Jos siis elämäsi tuntuu kiireiseltä ja raskaalta ja pelkäät aikasi loppuvan, ja koet elämäsi tai jonkin tietyn aikajakson olevan aivan liian lyhyt unelmiesi saavuttamiseen, niin negatiivinen tunnetilasi on viesti siitä, että manifestoit itse koko ajan tapahtumia ja olosuhteita, jotka pahentavat kiirettäsi ja toivottomuuttasi, ja vetävät puoleesi asioita ja kokemuksia, jotka koet raskaina. Jos kiireistäsi ja huolistasi riippumatta olet kuitenkin fyysisesti terve, niin arvosta terveyttäsi, joka mahdollistaa tehokkuutesi, mutta muista myös, että voisit yhtä hyvin elää kiireettömämpää elämää terveessä kehossasi, eikä sinun VELVOLLISUUTESI siis ole elää "sairastuneena vahvuuteen".

Valitset myös velvollisuutesi ja vastuusi itse, ja voit milloin tahansa luopua velvollisuuksistasi ja vastuistasi. Mikä tahansa unelmasi voi todellistua millä hetkellä tahansa, jos lopetat tuon unelman ei-olevaisuuden tuijottamisen.

Muista, että elämäsi on muutostilassa joka ikinen hetki, ei pelkästään silloin, kun olet "myrskyn silmässä" ja koet paljon ns. suuria elämänmuutoksia. Ja siksi voit ihastella nykyhetkeäsi kirjaimellisesti "kaikessa rauhassa", vaikka seinät kaatuisivat ympäriltäsi ja havaitsisit lähelläsi tai globaalisti paljon rajallisuuden kokemuksia, eli sairauksia, taisteluja ja kuolemaa.

Se, mihin itse tunnetasolla juuri nyt uskot, on totta sinulle, eivätkä muiden ihmisten henkilökohtaiset taistelut ole sinun vastuullasi. Ja siksi puhdas myötätunto muita ihmisiä kohtaan ja unelmointi korkeassa tunnetilassa on aina onnellisuutta tuottavaa, sekä tunnetasolla että "maailmallisesti", manifestaatioita mahdollistaen. Sillä valitset itse todellisuutesi joka hetki, ja jokainen toinen ihminen tekee itse samoin, eikä mitään absoluuttista todellisuutta ole olemassa.

Se, että et itse juuri nyt havaitse jotakin aisteillasi ei tarkoita, että tuota jotakin ei olisi olemassa. Sillä kaikki mikä on, on vain ajatus itsestään, ja jokainen ajatus, joka on joskus ajateltu, on ikuisesti olemassa - energiavärähtelyä, joka  on aina ollut, ja joka ei koskaan katoa.

Tämä on myös kvanttifysiikan todentama hypoteesi, eli et ole "hullu uskovainen" jos uskot positiivisten tunnetilojen voimaan - ja tiedostat olevasi oman elämäsi kaikkivoipa Luoja.


Kommentit