Tiedosta totutut tapasi puhua ja ajatella toiveistasi ja mahdollisuuksistasi - negatiiviset uskomuksesi ovat ainoa vankilasi


Olemme niin vapaita, että voimme valita myös kärsimyksen.

Kun opit tietoisesti havaitsemaan, kuinka luot ajatuksillasi ja puheillasi omaa todellisuuttasi, niin tuo tietoisuus esimerkiksi negatiivisista verbaalisista "vahvistuksista" mahdollistaa niistä vapautumisen.

Muista aina, että luot joka hetki ihan KAIKEN mitä sinulle tapahtuu tai ei tapahdu! Eli jos joku asia elämässäsi ei tunnu millään muuttuvan toiveidesi mukaiseksi, niin se tarkoittaa vain sitä, että vaikka luot koko ajan uutta, niin manifestoit eli vastaanotat ("todellistat") koko ajan ns. samaa vanhaa, koska uskomuksesi todellisuutesi laadusta pysyy samana.

Ajattele videoelokuvaa, jossa päähenkilö vain seisoo ilmeettömänä, eikä liiku. Vaikka video näyttää valokuvalta, niin kyseessä on silti videoelokuva, jossa on lukemattomia yksittäisiä "valokuvia" peräkkäin. Päähenkilön liikkumattomuus ja eleettömyys saa kuitenkin aikaan illuusion siitä, että kyseessä olisi yksi ainoa valokuva. Jos päähenkilö päättääkin yhtäkkiä muuttaa ilmettään tai liikkua, niin valokuvan illuusio särkyy, ja katsoja havaitsee, että kyseessä onkin video, siis "elävä kuva".

Jos sinun elämässäsi on joku olosuhde, jonka muuttumista olet odottanut jo hyvin kauan, niin ainoa syy siihen, että tuo olosuhde ei ole päässyt muuttumaan - kiihkeistä toiveistasi huolimatta - on oman uskomuksesi muuttumattomuudessa. Ja siinä, että et itse salli tuon olosuhteen muuttua, koska et tunnetasolla usko sen voivan muuttua itsestään, siis ilman myötävaikutustasi. Ja koska et usko muuttumisen mahdollisuuteen, niin tuijotat intensiivisesti ongelmaa, yrittämällä itse ratkaista sitä, jolloin vedät puoleesi vain lisää samankaltaisia ongelmia, koska tunnetaajuutesi on yrittämisen negatiivisella taajuudella. Samaan aikaan korkeampi minäsi tarjoaa sinulle koko ajan keinoja muuttaa tilannettasi, mutta sinä et havaitse noita keinoja, koska olet eri taajuustilassa, kuin nuo keinot ja ratkaisut.

Ratkaisujen toteutumisen helppous tai vaikeus, nopeus ja hitaus, perustuvat vain ja ainoastaan omiin uskomuksiisi niistä. Ja siksi myös esimerkiksi horoskooppien luonnekuvauksiin, tai transsiittien vaikutuksiin uskominen, on sekin itse itseään toteuttavaa: Jos uskot, että sinun aurinkomerkkiäsi edustava ihminen voi saada rahaa vain tekemällä kovasti töitä, niin uskomuksesi toteutuu, koska itse uskot siihen. Muuta uskomuksesi, eli päätä uskoa, että voit saada rahaa helposti, ja myös tekemättä työtä, ja tämäkin uskomuksesi toteutuu, ja vahvistaa sekin itse itseään, kokemustesi seurauksena.

Ollessasi matalassa tunnetilassa, "epäuskon tunnetilassa", et intuitiivisesti tiedosta sitä, että myös jokainen täysin epäolennaiselta vaikuttava impulssi tehdä jotakin on korkeamman minäsi viestintää, eli korkeampi minäsi on todellakin ihan joka hetki kanssasi, valmiina auttamaan ja ohjaamaan sinua, omien, ja usein hyvin vahvojen negatiivisten uskomustesi "ohitse", kohti toiveitasi. Tyypillisiä tällaisia "näennäisesti merkityksettömiä" impulsseja ovat esimerkiksi vastaanottamasi ajatukset jonkin huoneen, laatikon tai kaapin siivoamisesta. Sillä kun siivoat, niin et YRITÄ löytää vastauksia tai ratkaista ns. suuria ongelmia, vaan inhimillinen motiivi siivoamiseen on "arkipäiväistä puuhastelua, paikkojen laittaminen kuntoon". Mutta todellisuudessa kyse on meditatiivisesta toiminnasta, mielen "puhdistamisesta", ja tunnetaajuuden kohottamisesta, joka on suunnattomasti arvokkaampaa, kuin mikään raskaampi raataminen, ongelman ratkaisemisen yrittäminen ja tavoitteita kohti ponnistelu koskaan!

Samalla tavalla ongelmista vapauttavaa toimintaa on luonnossa liikkuminen, inspiroitunut keskusteleminen tuntemattomien ihmisten tai lasten kanssa, eläinten kanssa kommunikointi, näyteikkunoiden katseleminen, kauniiden ja inspiroivien kuvien ja videoiden selailu internetissä, ja yli päätään kaikki kevytmielinen haaveilu. Huomaa, että sana "kevytmielinen" on saanut moralisoivan uskonnollisen ajattelun myötä taakakseen negatiivisen merkityksen, vaikka juuri mielen keveys ja huolettomuus on kaikkein lyhin ja nopein tie kaikkein suurimpienkin toiveidemme toteutumiseen.

Mutta opettele myös tietoisesti havaitsemaan, millaisia verbaalisia tai ajatustason vahvistuksia elämässäsi "viljelet". Älä tuomitse itseäsi tällaisista tottumuksista, äläkä muutu neuroottiseksi niiden suhteen, mutta tiedosta ne. Sillä sellaisesta, minkä tiedostat, voit myös vapautua:

"Olen aina aamuisin hirveän väsynyt", "selkäni on kauhean kipeä", "päätäni särkee aina", "inhoan työtäni", "puolisoni on ihan toivottoman laiska", "puolisoni ei ole koskaan todella rakastanut minua", "elämässäni ei koskaan tapahdu mitään kivaa", "rahani eivät koskaan riitä mihinkään", "laskuja tulee koko ajan", "en ikinä pääse eroon veloistani", "inhoan naapurin haukkuvaa koiraa", "lapset ovat niin rasittavia", "vihaan tätä vanhenemista" jne.

Tiedosta siis, että universumin näkökulmasta tapasi puhua ja ajatella EI ole merkityksetöntä, koska juuri noilla puheilla ja ajatuksilla sinä luot elämääsi juuri kaikkea sellaista, kuin mitä vakuuttelet ja toistelet. Ja vastaavasti: Jos muutat edellämainitut negatiiviset lauseet positiivisiksi, niin alatkin vahvistaa ja manifestoida positiivisia asioita elämässäsi:

"Olipa ihanaa levätä ja herätä uuteen aamuun, joka on täynnä uusia mahdollisuuksia", "kipu selässäni kertoo, että selkäni kaipaa venyttelyä, eli onpa mahtavaa, että tunsin tuon kivun", "päänsärkyni viesti on, että minun tulee vapautua negatiivisista ajatuksista, jotka aiheuttavat päänsäryn", "onpa ihanaa, että minulla on työ, josta saan palkkaa", "arvostan puolisoni kykyä osata nauttia elämästään, ja sitä, että hän ei stressaa itseään liikaa", "rakkaus on aina minussa itsessäni oleva tunne, ja jos puolisoni ei tunnu rakastavan minua, niin se tarkoittaa vain sitä, että minun tulee keskittyä rakastamaan häntä", "onpa mukavaa muistella kaikkia niitä ihania asioita, joita elämässäni on tähän saakka jo tapahtunut", "olen saanut paljon rahaa ja myös käyttänyt paljon rahaa, ja raha on kuin hengitysilma, eli se on olemassa vain siksi, että sitä myös käytetään, jolloin lisää rahaa voi virrata käytetyn rahan tilalle", "on ihanaa maksella laskuja, sillä laskujen maksaminen todistaa, että olen saanut nauttia lämmöstä, valosta, puhelimen ja internetin käytöstä, autolla-ajelusta ja ostamistani tavaroista, eli että olen todella vauras", "minulle on annettu velkaa, koska velanantaja arvostaa minua ja luottaa, että pystyn maksamaan velkani myös takaisin, ja maksamalla korkoja, annan rahaa muille, jolloin saan itse maksamani korot takaisin tuhatkertaisesti", "olen havainnut, että jos en ajattele naapurin koiran haukkumista, niin se tuntuu myös haukkuvan vähemmän", "lapset ovat ihanan inspiroituneita ja innoissaan jokaisesta kokemastaan hetkestä, täynnä energiaa ja elämänvoimaa", "kun tulen vanhemmaksi, niin elämänkokemukseni ja viisauteni tekee elämästä paljon helpompaa, ja kun katson peilistä itseäni silmiin, niin näen suunnatonta kauneutta, jaloutta, sielukkuutta ja karismaa".

Muista, että se, minkä negatiivisessa tunnetilassa koet kamppailuna ja ongelmana, tuntuu positiivisessa tunnetilassa vastaukselta ja ratkaisulta, jonka juuri tuo kysymys ja pyyntö mahdollisti.

Muista, että se, mikä tuntuu negatiivisessa tunnetilassa epäuskottavalta ja toivottomalta, tuntuukin positiivisessa tunnetilassa kiinnostavalta ja innostavalta, uudelta mahdollisuudelta, valolta, jota kohti kulkea. Ja että tuo valo ja ratkaisukin on lopulta vain tekosyy sille, että saat mahdollisuuden kulkea valoa kohti, ja vastaanottaa ratkaisun ongelmaasi.

Jos sinulla on ratkaisemattomia ongelmia, vastausta vailla olevia kysymyksiä, niin älä PUOLUSTAUDU, äläkä perustele ei-toivottua tilannettasi menneisyyden tapahtumilla, tai nykyhetken oletetulla pysyvyydellä ja mahdottomuudella, sillä jos pyrit puolustamaan ja selittämään ongelmiasi, niin jatkat niiden vetämistä puoleesi, ja suljet edelleen silmäsi mahdollisuuksilta (ns. siilipuolustus, nykyisten olosuhteiden "sementointi"). Arvosta sen sijaan kaikkia kokemiasi haasteita ja ymmärrä, että jokainen ongelma on jo luonut itse itseensä ratkaisun. Mahdollisuuksien puuttumisen jatkuva huomioiminen, ja siitä puhuminen, estää noiden mahdollisuuksien saapumisen luoksesi.

Ei ole olemassa MITÄÄN sinun itsesi ulkopuolista voimaa, joka päättäisi puolestasi, mitä sinä haluat ja saat omalta elämältäsi. Eli muista myös, että ns. enkelit, henkioppaat ja ns. jumalat ovat SINÄ, eli ne eivät ole sinusta itsestäsi erillään olemassaolevia, eivätkä voimakkaampia tai vaikutusvaltaisempia kuin sinä. Henkiolennot, kuten kaikki muukin universumissa, ovat vain ajatus itsestään, ja pohjimmiltaan puhdasta positiivista energiaa.

Sinä olet täysin rajaton Luoja, universumin keskipiste. Tunne siis mittaamaton arvosi ja rajattomuutesi, ja anna elämän voiman hemmotella itseäsi.

Kommentit