Tämän hetken tunnetilassa on tulevien kokemustesi siemen - opettele siis tuntemaan olosuhteista riippumatonta tyytyväisyyttä"Sitä saat, mitä tilaat". Kaikki kokemuksemme tässä elämässä perustuvat aina tapahtumaketjuihin, joiden käyttövoimana on vetovoiman laki: "Samanlainen vetää puoleensa samanlaista". Mutta vetovoiman laki ei ole "tuomarijumala", joka tekee päätöksiä siitä, mitä sinulle milloinkin tapahtuu, vaan sinä valitset täysin vapaasti itse omat ajatuksesi, ja siten suhtautumisen kuhunkin kokemaasi hetkeen. Ja juuri tuo ajatus, ja tuo suhtautumistapa ja näkökulma määrää sen, koetko elämäsi onnellisena vai onnettomana, eli koetko sinulla olevan paljon vai vähän mahdollisuuksia toteuttaa toiveitasi - eli onko elämäsi helppoa vai vaikeaa. Kaikki tunteet rajallisuudesta, peloista ja puutteesta ovat siis omia luomuksiasi, omien uskomustesi seurausta. Universumi ei koskaan kiellä sinulta mitään.

Jos keskityt koko ajan etsimään ratkaisuja ja vastauksia, ja kiirehtimään "asioiden edelle", arvostamatta nykyhetkeäsi, niin huomiosi on kiinnittyneenä ongelmiin, huoliin ja kysymyksiin, jolloin et voi havaita ratkaisuja, jotka ovat jo olemassa. Esimerkiksi merkittäviä keksintöjä tehneet tieteentekijät ovat kyllä hekin innokkaasti kysyneet ja etsineet vastauksia, mutta myös he ovat löytäneet vastauksia vasta silloin, kun he ovat päästäneet irti, lakanneet kysymästä, ja suostuneet vastaanottamaan vastauksen, joka on ollut koko ajan olemassa korkean tietoisuuden taajuustasossa. 

Eli voimme tavoittaa intuitiivisen tiedon ja etsimämme vastaukset vain olemalla selkeyden mielentilassa, emme siis TAVOITTELEMALLA selkeyttä. Aivan kuten emme voi päästä ajatuksettomaan eli meditaatiotilaankaan olemalla huolissamme siitä, olemmeko jo saauttanet meditaatiotilan. Huolestumisesta on aina luovuttava, jotta voi tavoittaa korkean tietoisuuden tason, sillä korkeassa tietoisuustasossa ei ole olemassa huolta, puutetta ja ongelmia.

Elämä itsessään selkeyttää ja tarkentaa jatkuvasti sitä, mitä juuri sinä elämältäsi haluat, eli sinun ei tarvitse koskaan pyytää lisää ongelmia, keskittymällä ongelmiin. Ongelmiin keskittyminen on vaikeamman polun valitsemista, vaikka sekin polku lopulta kyllä johtaa tavoitteeseesi. Mutta vaikeampi polku saattaa saada sinut uskomaan, että elämä on väistämättä vaikeaa, ja tuolloin kuljet jatkuvasti pois päin tavoitteestasi, kunnes vihdoin uupuneena oivallat, että lopettamalla vain ongelmiesi tuijottamisen eli kärsimyksen, pääset helposti ja ilman taistelua suorinta tietä tavoitteeseesi.

Kun ihminen on "myrskyn silmässä", niin hänen on vaikea uskoa, että myrskykeskuksen ulkopuolella onkin aivan tyyntä. Ja koska hän pelkää myrskyä, ja uskoo myrskyn vääjäämättömyyteen, niin hän ei löydä tietä ulos myrskystä, koska hän siis keskittyy taistelemaan sitä vastaan. Havainnoimalla vaikeaa tilannetta, ja yrittämällä hallita tuota tilannetta itse, jäät kiinni vaikeuksiin, koska et tuossa tunnetilassa kuule korkeamman minäsi ohjausta. Korkeampi minäsi näkee samalla hetkellä tilanteestasi laajemman kokonaiskuvan, eli sen, että kamppailet myskyssä vain siksi, koska uskot myrskyn olevan ainoa mahdollinen todellisuus, jolloin kierrät kehää, jääden myrskyn vangiksi.

Ajattele, että tuo "myrsky" on riita, joka on syntynyt siksi, että olet kanssaihmistesi kanssa vaikeassa tilanteessa, ja tunnet siksi pelkoa ja rajallisuutta. Ja koska et ymmärrä, miksi olette joutuneet tuohon tilanteeseen, niin pyrit vaistomaisesti syyttämään noita kanssaihmisiäsi, koska syyttäminen on korkeampi tunnetila, kuin syyllisyys, eli muiden syyttäminen vapauttaa sinut syyllisyydentunteistasi. 

Tiedosta, että voit kuitenkin milloin tahansa lopettaa tuon riidan, lakkaamalla vain itse riitelemästä, eli sallimalla oman tunnetilasi kohoaminen. Vetovoiman lain vaikutuksen takia tämä ei aina ole helppoa (negatiivinen tapahtumaketju on jo saanut voimaa), mutta jos olet harjoitellut tunteidesi ja ajatustesi tietoista hallitsemista, niin voit ikään kun kohota taajuustasolla "riitelevän itsesi yläpuolelle", jolloin "vaihdat kanavaa", eli lakkaat vastaanottamasta negatiivista ajatusvirtaa, jolloin negatiivinen tapahtumaketju tukahtuu, koska ajatuksesi eivät enää vahvista sitä. Esimerkiksi pienet lapset osaavat vielä käyttää mielikuvitustaan vaikeissa riitatilanteissa, eli he kohoavat tunnetasolla riidan ja pelon yläpuolelle, keskittymällä esimerkiksi keskustelemaan mielikuvitusolennon, eli "henkiystävänsä" kanssa, jolloin heidän ei tarvitse kohdistaa ajatuksiaan aikuisten ihmisten pelottavaan riitelyyn.

Riidan lopettamiseen opastavat sananlaskut: "Ei muistella pahalla", "riita poikki ja voita väliin", "painetaan villasella", "riitaan tarvitaan aina kaksi", "pata kattilaa soimaa", "syytä on niin sysissä kuin sepissäkin". Ja ironinen: "Joka vanhoja muistaa sitä tikulla silmään".

Aikuinen ihminen taas saattaa "mennä shokkiin", menettää muistinsa, "tulla hulluksi", tai kokea jopa hetkellisen kuoleman eli rajatilakokemuksen,  dramaattisen tilanteen seurauksena, mutta tuo huoleton tai harmoninen mielentila ei siis ole suinkaan "hulluutta", eikä epärealistinen tila, "pakoa todellisuudesta", vaan tuo vapauttava tunnetila on päin vastoin vapautumista negatiivisten tunteiden aikaansaamasta, kärsimystä aiheuttavasta todellisuudesta TODELLISEEN, euforiseen ja huolettomaan  todellisuustilaan, jonka tuo dramaattinen kokemus loi heti välittömästi tapahtumahetkellä.

Oli tilanteesi, eli ns. manifestoitunut todellisuutesi, siis aivan millainen tahansa juuri nyt, niin lopeta huolehtiminen, ja tilanteesi ja olosuhteidesi korjaamisen yrittäminen, lakkaa kysymästä ja pyytämästä, arvosta vilpittömästi, eli aidosti tunnetasolla nykyhetkesi positiivisia puolia - ja tilanteesi alkaa välittömästi ja automaattisesti, ilman minkäänlaista ponnistelua, korjaantumaan toiveidesi mukaiseksi! 

Ja tämä johtuu siis siitä, että tuleva hetkesi on vetovoiman lain vaikutuksesta AINA tällä hetkellä kokemasi tunnetilan kaltainen. Eli jos ajatus- ja tunnetasolla keskityt tuntemaan tyytyväisyyttä juuri nyt, niin koet tuota samaa tyytyväisyyttä myös tulevissa hetkissäsi, ja vastaanotat jatkuvana virtana ainoastaan toiveidesi mukaisia kokemuksia. Siksi iloisesti alkanut matka tuntuu onnistuneelta, ja voit kutsua sitä onnistuneeksi matkaksi, "onnellisten hetkien tapahtumaketjuksi". Ja silloinkin, jos iloisesti alkanut matka johtaa näennäisesti traagisiin tapahtumiin, niin myös nuo epämiellyttävät tapahtumat ovat omia toiveitasi - minkä ymmärrät vasta myöhemmin, kun olet lakannut tuijottamasta noita dramaattisia tapahtumia.

Ja siksi myöskään sanonta "itku pitkästä ilosta" ei tarkoita sitä, että meidän pitäisi pelätä iloitsemista, ja tuntea siitä syyllisyyttä, vaan sitä, että ilomme mahdollistaa sellaiset elämänmuutokset, joita olemme sisimmässämme toivoneet, mutta negatiivisissa tunnetiloissamme vastustaneet, koska olemme pelänneet muutosta.

Nykyhetkesi tunnetila siis aina "kopioituu" tuleviin hetkiisi, koska jokainen tunnetilasi aikaansaa tapahtumaketjun, negatiivisen tai positiivisen. Heräämme siis joka aamu joko "oikealla tai väärällä jalalla", eli joko "murphyn laki toteutuu", tai "ilo mahdollistaa".

Onnellisuuden salaisuus on  aina olosuhteista täysin riippumattomassa tyytyväisyyden kokemuksessa, eli vallitsevien olosuhteiden arvostamisessa, puolityhjän lasin näkemisessä puoliksi täytenä, sateen näkemisessä elämää virvoittavana, myrskyn näkemisessä raikastavana ja puhdistavana, ja siinä, että ymmärrät näennäisen kaaoksen mahdollistavan asioiden järjestymisen aivan uudella tavalla.

Universumissa ei ole olemassa täydellistä kaaosta, vaan näennäinen kaaoskin tapahtuu aina synkroniassa kokonaisuuteen nähden, ja johtaa harmoniaan.

Kaikki ns. ongelmat mahdollistavat siis uudistumisen ja ratkaisut, ja  jokainen kysymys sisältää jo itsessään vastauksen. Ei-toivottu luo toivotun. Pimeys mahdollistaa valon näkemisen. Jano ja nälkä mahdollistavat juomisesta ja syömisestä nauttimisen. Rakkaudettomuus luo toiveen rakkauden kokemuksesta. Sairauden aikaansaama kipu luo terveyttä. Köyhyys ja puute luo vaurautta ja runsautta.

Ja koemme aina todeksi täsmälleen sen, mihin itse uskomme, eli jos tunnet sairaana ollessasi edes hetkellisesti iloa ja elinvoimaa, niin alat parantua (tai vapaudut ruumistasi kokonaan). Jos tunnet elämänilon ja rakkauden rikautta, vaikka sinulta puuttuu rahaa, niin ilosi ja rakkautesi mahdollistaa myös rahan virtaamisen luoksesi. Ja kaikkein selkeimmin vetovoiman laki toteuttaa toiveitasi rakkaudessa: Jos sinä tunnet rakkautta itse, niin voit myös vastaanottaa rakkautta muilta ihmisiltä, sillä silloin sinä OLET tuo rakkaus, jolloin kukaan ihminen maailmassa ei pysty vihaamaan sinua, sillä rakkaus on ainoa todellinen voima universumissa, ja negatiivisissa tunnetiloissa olevien ihmisten tunnetilat ja teot eivät koskaan voi nujertaa sitä, joka tuntee puhdasta rakkautta. Ja rakkaus jota itse tunnemme, on ainoa rakkaus, jota on olemassa. Emme voi siis vastaanottaa rakkauden tunnetta muilta, vaan vain tuntea sitä itse.

Tämän hetken ilo on tulevien iloisten hetkiesi siemen, ja siksi aamuhetki on aina kullan kallis, jos mielesi on herätessäsi tyyni. Vaali ilosi siementä, ja se kasvaa ja vahvistuu, ja voit silloin auttaa myös muita ihmisiä löytämään oman elämänilonsa siemenen.


Kommentit