Yleisökysymys: "Miten kostonhalun tunne palvelee taajuuden kohottamisen prosessia?"



Kostonhalu on tunnetila, joka kohottaa arvottomuutta ja voimattomuutta kokevan, ja esimerkiksi toisten ihmisten tai olosuhteiden uhrina olevan ihmisen tunnetilaa, samaan tapaan kuin viha ja katkeruus. Kosto on siis voiman tunnetta, oman voiman käyttöönottamista, verrattuna esimerkiksi masentuneen kokemaan täydelliseen voimattomuuteen, ja rajallisuuden tunteeseen. Kostonhalun tunteminen tarvittaessa on siis hyvin tärkeää, jos tunnet arvottomuutta ja masennusta, ja tunnet olevasi tavalla tai toisella elämässäsi "umpikujassa". Mutta kostamista ei ole tarpeen toteuttaa käytännössä, pelkkä kostamisen tunne ja ajatus riittää. Ja jos se ei riitä sinulle itsellesi, niin voit kostaa ikään kuin rituaalinomaisesti, mielikuvissasi, vahingoittamatta konkreettisesti vihasi kohdetta.

Mutta muista, että koston tunnetilaan ei ole hyvä jäädä kiinni, vaan käyttää tuota tunnetaajuutta vain askelmana kohti korkeampia tunnetiloja. Sillä jos kostat oikeasti, niin saatat tuntea kostosi jälkeen syyllisyyttä, jolloin tunnetilasi jälleen laskee, ja silloin ainoa tie tunneskaalassa ylöspäin on jälleen viha ja kosto, ja näin jäät siis kiinni negatiivisten tunnetilojen noidankehään.

Jos kostonhimon tunnetilan jälkeen kykenet tietoisesti kohdistamaan ajatuksesi neutraalimpiin tai positiivisempiin asioihin, niin vetovoiman laki ei enää vedä puoleesi lisää negatiivisia ajatuksia, eikä negatiivinen tapahtumaketju saa voimaa. Tällöin tuo negatiivinen tapahtumaketju siis "sammuu", ja vältät sen, että muut ihmiset ympärilläsi vaistoaisivat negatiiviset tunteesi, jolloin negatiivinen tapahtumaketju voimistuisi. Vain sellaiset ajatukset, joita ajattelet juuri parhaillaan, ovat aktiivisina kullakin hetkellä. Ja siksi ajatuksemme muuttavat todellisuuskokemustamme, ja siksi myös eri ihmisten kokemus todellisuudesta voi olla täysin erilainen, riippuen siitä, millaisessa tunnetilassa heistä itse kukin on.

Arkinen esimerkki kostonhimon ja katkeruuden tunnetilojen konkreettisesta vaikutuksesta on perheenjäsen, joka siivoaa usein keittiötä, ja on katkera siitä, että muut perheenjäsenet eivät tee "omaa osaansa" kotitaloustöistä. Ja vaikka tämä ihminen yrittää "käyttäytyä hyvin, ja olla nöyrä", koska inhoaa myös itse omia katkeruuden tunteitaan, ja sitä, että häntä pidetään nalkuttajana, niin muut perheenjäsenet vaistoavat hänen todellisen tunnetilansa, ja kokevat sen hyökkäyksenä. "Marttyyrius", ja sen aikaansaama vastarinta, ei siis vaadi sanoja eikä riitaa, vaan jokainen ihminen vaistoaa eläinten tapaan muiden läsnäolevien ihmisten todelliset tunnetilat. Ja siksi emme koskaan kykene huijaamaan kanssaihmisiämme teeskentelemällä positiivisia tunteita, jos oikea ja aito tunnetilamme onkin negatiivinen.

Ainoa todella tehokas tapa saada perheenjäsenet auttamaan kotitöissä, tai yli päätään missään tilanteissa, joissa tarvitsemme apua, on pyrkiä pysymään ehdottoman rakkauden tunnetilassa, eli vapauttaa nuo muut ihmiset täydellisesti kaikista vaatimuksista. Sillä jos et vastusta ja tuomitse muita ihmisiä, niin vedätkin heitä puoleesi. Ja jos rakastat muita ihmisiä aidosti, niin heidänkin on pakko rakastaa sinua aidosti ja täysin ehdoitta. Tämä johtuu siitä, että jokaisen ihmisen korkeampi minä on aina yhteydessä muiden ihmisten korkeimpaan taajuustasoon. Eli tällaisessakin tilanteessa "saamme sen, mistä päästämme irti".  Ja ihminen, joka on resonanssissa oman korkeamman minänsä kanssa on aina vaikutusvaltaisempi, kuin miljoonat matalammissa tunnetaajuustiloissa olevat kanssaihmisensä.

Jos siis etsit rakkautta, niin pyri tuntemaan puhdasta rakkautta, jolloin vedät puoleesi myös muita ihmisiä, jotka hekin tuntevat ehdotonta rakkautta.

Korkeasta tunnetaajuudesta johtui aikoinaan myös sellaisten meditaation mestareiden, kuin Jeesuksen ja Gautama Buddhan "legendaarisuus" persoonina, ja nykyisin vaikkapa Dalai Laman tai äiti Amman suuri suosio. Kaikki mainitut henkilöt ovat tai ovat olleet vain ihmisiä, kuten kuka tahansa meistä, mutta tietoinen korkean tunnetaajuuden tavoittelu ajatuksia kontrolloimalla on kohottanut kaikkien mainittujen henkilöiden tietoisuus- ja tunnetaajuustasoa.

Sellainen ihminen, joka ei hyväksy itsessään lainkaan kostonhimon tai vihan tunteita, vaan yrittää olla "väkisin" moraalinen ja hyvinkäyttäytyvä, vetää todellisuudessa puoleensa juuri niitä tunteita, joita hän yrittää vastustaa. Sillä kaikki mitä vastustamme lisääntyy aina, koska vastustaminen tapahtuu aina negatiivisessa tunnetilassa, ja universumissa ei voi yrittää hankkiutua eroon mistään, vaan voimme vain vetää asioita puoleemme. Esimerkiksi sellainen ihminen, joka yrittää välttää kiroilua, eli ns. voimasanojen käyttämistä, ja joka moralisoi myös muita ihmisiä, koska nämä kiroilevat, saa omalla vasustuksellaan myös sellaiset ihmiset kiroilemaan, jotka eivät muuten kiroilisi. Huomion keskittäminen mihin tahansa asiaan saa nimittäin juuri tuon asian lisääntymään, sillä luomme todellisuuttamme ajatuksillamme. Kirosanojen paheksunta on kristillistä moralismia, sillä alunperin (shamanistikulttuurissa) kirosanat eivät ole olleet "paholaisen kutsumista" saati palvomista, vaan kirjaimellisesti voimasanoja, jotka ovat kohottaneet itsensä heikoksi tuntevan kiroilijan tunnetilaa, vihan ja kostonhimon tapaan.

Ehdottoman rakkauden tunteista lähtöisin oleva moraali ja hyveellisyys on aivan eri asia, kuin negatiivisista tunteista lähtevä itsekriittisyys ja itsekuri. Voimme tuntea puhdasta myötätuntoa kanssaihmisiämme kohtaan, ja toimia tuon myötätunnon inspiroimina siten, että emme vahingoita muita. Esimerkiksi tämänhetkisessä pandemiatilanteessa voit myötätunnosta pelokkaita ihmisiä kohtaan käyttää maskia, vaikka et itse pelkääkään sairauksia. Voit myös olla käyttämättä tuota suojusta, jos et tunne syyllisyyttä, vaan tunnetilasi on puhdas rakkaus, ei siis uhmakkuus. Tuolloin pelokkaatkaan ihmiset eivät koe sinua uhkana, koska he vaistoavat korkean tunnetilasi.

Muista aina, että muiden ihmisten mielipiteillä sinusta ei ole koskaan mitään merkitystä. Eikä tämä siis tarkoita sitä, että olisit häikäilemätön ja piittaamaton muita kohtaan, vaan sitä, että arvostat itseäsi, ja arvostat myös muita. Eli ymmärrät, että jokaisella ihmisellä on aina oma "totuutensa", eli oma näkökulmansa elämään, riippuen jokaisen ihmisen senhetkisestä tunnetilasta, ja tunnemuistoista. Ja siksi kukaan ei ole mielipiteissään "väärässä", eikä kukaan toinen "oikeassa", vaan kyse on vain erilaisista näkökulmista, ja erilaisista todellisuuskokemuksista.

Pyri vihan ja koston tunteiden kokemisen jälkeen vapautumaan kaikesta kaunasta, sillä se mikä on tapahtunut, on jo tapahtunut, ja kaunaa kantamalla vahingoitat vain itseäsi. Sillä jokainen negatiivinen tunteesi tarkoittaa vain sitä, että olet ITSE erossa omasta korkeammasta minästäsi. Viha muita ihmisiä kohtaan on siis todellisuudessa vihaa itseäsi kohtaan, sillä me emme ole erillisiä.

Jos olet harjoitellut tunnetilojen hallintaa tietoisesti, niin negatiiviset tunteet tuntuvat suhteellisesti tuskallisemmilta, kuin millaisina koit ne silloin, kun olit vielä turtunut tuntemaan niitä. Älä koskaan tuomitse itseäsi siitä, että tunnet negatiivisia tunteita, sillä tietoisena luojana ymmärrät, että "kipu sielussa" kertoo vain siitä, että tuo kivulias tunteesi luo välittömästi sitä kokiessasi positiivisen vastineen itsestään, ja korkeampi minäsi on tuolla hetkellä sinun kanssasi elämäntilanteestasi täysin eri mieltä. Eli jos tunnet voimakasta vihaa kanssaihmistäsi kohtaan, niin korkeampi minäsi tuntee samalla yhtä voimakasta rakkautta tuota ihmistä kohtaan.

Voit siis opetella katsomaan negatiivisten tunteiden vallassa olevaa itseäsi ikään kuin ulkopuolelta, ja tuntea myötätuntoa itseäsi kohtaan. Eli olla itse myötätuntiinen korkeampi minä itsellesi, samalla tavalla, kuin ymmärtäväiset pienen lapsen vanhemmat kykenevät rakastamaan uhmaikäistä lasta, joka kärsii suurta tuskaa, ollessaan erossa korkeammasta olemuksestaan. Pienet lapsethan eivät ole vielä turtuneita tuntemaan negatiivisia tunteita.

Muista, että muiden ihmisten tekemiset, tai tekemättä jättämiset, ovat sinun elämäsi kannalta aina täysin toisarvoisia asioita, ja tärkeää on vain se, millaisia tunteita sinä itse tunnet itseäsi kohtaan. Sillä jos rakastat itseäsi ehdoitta, niin kykenet rakastamaan ehdoitta myös muita ihmisiä, ja tuolloin vedät puoleesi juuri sellaisia kokemuksia, joita toivot kokevasi. Koemme ei-toivottua vain negatiivisissa tunnetiloissa. Jos taas koet jotakin näennäisesti ei-toivottua ollessasi korkeassa tunnetilassa, niin voit olla varma, että olet itse toivonut tuota kokemusta, ja sen tarkoituksena on jonkin negatiivisen tunnemuiston puhdistaminen

Tiedosta, että sinä teet itse kanssaihmisistäsi aina sellaisia, kuin miten he kohtelevat sinua. Iloitse siis myös siitä, jos joku ihminen on sinulle tyly, sillä tuo käytös paljastaa sinulle, että sinussa itsessäsi on joku negatiivinen tunnemuisto, jonka liität tuohon ihmiseen. Voit puhdistaa tuon tunnemuiston tuntemalla tuota ihmistä kohtaan puhdasta rakkautta, vaikka vain hiljaa mielessäsi. Saat rakkautta tuntemalla yhteyden tuohon toiseen ihmiseen, vaikka hän olisi parhaillaan toisella puolella maapalloa.Tätä tarkoitti alunperin sanonta "käännä toinenkin poski", eli älä koskaan vastaa vihaan vihalla, sillä puhdas rakkaus sammuttaa aina vihan.

Ehdottomasti rakastavana olet siis  aina suunnattoman paljon vaikutusvaltaisempi kuin yksikään negatiivisessa tunnetilassa oleva ihminen maailmassa. Käytä voimaasi.

Kommentit