Miksi pilkkaat joskus muita ihmisiä ja heidän näkemyksiään?

 Miksi pilkkaat joskus muita ihmisiä ja heidän näkemyksiään?


Pilkkaaminen ei ole huumoria, joka perustuu aina itseironiaan, vaan pilkkaaminen on tapa peittää omia pelkoja.
Intuitiotasolla tiedät, että "pilkka osuu aina omaan nilkkaan", mutta koska pelkäät, niin pilkkaaminen kohottaa hetkellisesti tunnetilaasi.


Pilkkaaminen kuten taivastelu ja sääliminenkin tuntuu sinusta siis jo seuraavassa hetkessä pahalta, koska sisäinen olemuksesi tuntee koko ajan rakkautta eikä pilkkaa koskaan ketään, millään verukkeella.


Tiedät siis "kaivavasi omaa kuoppaasi" pilkkaamalla muita ja heidän mielipiteitään. Oikeaa ja väärää mielipidettähän ei voi olla olemassa, koska luomme itse oman todellisuuskokemuksemme ja näemme maailman aina omien uskomustemme mukaisena kuvana.


Eri mieltä oleminen EI siis ole pilkkaamista, jos kunnioitat samalla myös muiden ihmisten mielipiteitä.


Radiotoimittajat pilkkasivat tänään miestä, joka väitti aikoinaan oikeudessa, että tupakan ja syövän yhteyttä ei ole todistettu. Kuten tällaisissa tilanteissa usein tehdään, miehen motiivin puhua tällaisia "pöyristyttäviä valheita" arveltiin olevan raha.


Lääketiede on kuitenkin tuntennut aina ns. lumevaikutuksen ja tiedetään, että on ja on aina ollut paljon koko ikänsä tupakoineita ihmisiä, jotka eivät ole koskaan sairastuneet keuhkosyöpään ja jotka elävät hyvin vanhoiksi. Se, että tupakoinnin vaaroista on puhuttu jo vuosikymmeniä todella paljon, on kyllä lisännyt keuhkosyöpäriskiä. Syyllisyydentunne eli pelko voi siis sairastuttaa ja tappaa. Jos pakonomaisesti tupakoit, eikä siitä tule sinulle hyvä olo, niin voit sairastua. Jos poltat tupakan ja rentoudut, niin tuo tupakka ei sairastuta sinua - ellet pelkää sairastuvasi.


Korona-viruksen pelko oli samanlainen "manifestoitunut moraalisaarna". Monet ihmiset nimittäin pelkäsivät myös rokotuksia ja sairastuivat rokotusten takia. Monet rokotetut ja rokottamattomat voivat samaan aikaan hyvin tai kokivat vain vähäisiä oireita. Elimistömme parantaa itse itsensä jos vain sallimme sen tehdä niin.


Ihan jokainen meistä voi kuolla millä hetkellä tahansa, joko jostain syystä tai ilman mitään syytä. Myös ns. onnettomuudet perustuvat lumevaikutukseen, eli ihminen kuolee, jos hän haluaa kuolla.


Älä siis pelkää kuolemaa, älä myöskään elämää. Jos haluat elää, niin elät, jos haluat kuolla niin vapaudut kuolemalla.


Älä pilkkaa ketään toista ihmistä, jos et itse halua "maistaa omaa lääkettäsi". Jokainen ihminen on aina omassa näkökulmassaan "oikeassa" ja ansaitsee siksi kunnioituksemme!

Kommentit