Jos viisaat sanasi ärsyttävät muita, niin he ovat itse pyytäneet sinua lausumaan nuo sanat

 



Sillä, mitä muut ajattelevat sinusta, ei ole koskaan mitään väliä.


Oletko siis ylpeä ja piittaamaton, jos et pyri olemaan samaa mieltä muiden kanssa, jos et ota toisten ihmisten tunteita "huomioon" tai jos sanasi ja tekosi myös ärsyttävät ihmisiä?


Jos toimit, ajattelet, puhut ja kirjoitat vilpittömästi ja kunnioittavasti ja ajatuksesi perustuvat omiin kokemuksiisi, niin et ole ylpeä, vaan vastaat todellisuudessa noiden ärsyyntyjien omiin toiveisiin.


"Viestintuoja ammutaan."


Kaikki mielessä tapahtuva kuohunta on lopulta aina hyödyllistä, koska se mahdollistaa uusien oivallusten syntymisen. Kun ihminen provosoituu eli tuohtuu hän ei jää ns. ajatusvankilaan vaan hän pääsee suuttumuksen kautta vapauttamaan itsessään olevia uskomuksia ja tunnelukkoja. Ns. piilotajuiset negatiiviset tunnemuistot ovat näkyvin osa meistä, mutta ihminen itse ei usein havaitse niitä - ja siksi tarvitsemme muita ihmisiä taivastelumme kohteiksi. Kun moralisoit, niin moralisoit todellisuudessa itseäsi. Toisen ihmisen "sopimattomalta" tuntuva käytös on vain tekosyy sille, että haluat päästä eroon herneistä omassa nenässäsi.


Emme voi koskaan miellyttää kaikkia ihmisiä, koska jokaisella heistä on omia "kipukohtia", ja siksi ei ole hyödyllistä yrittää miellyttää koskaan ketään. Sääli ja nöyristely ei ole kunnioitusta.


Loukkaantujia, moralisteja ja taivastelijoita on maailmassa aina ja siksi et voi pysyä mielenrauhan tilassa ja rakastaa itseäsi, jos olet kaikkien heidän tunteista huolissasi.


Kaikki ihmiset eivät esimerkiksi ymmärrä huumoria, ja itseään huumorintajuisinakin pitävät ihmiset suuttuvat, jos "kalikka kalahtaa" eli jos joku oma negatiivinen tunnemuisto on vielä käsittelemättä.


Myös itseään tasapainoisina ja "henkisesti kehittyneinä" pitävät ihmiset ovat usein ylpeitä, ja silloin toteutuu sanonta "siitä puhe mistä puute". Jos joku ihminen puhuu paljon omasta tasapainoisuudestaan ja valaistuneisuudestaan, niin hän ei todennäköisestti ole vielä löytänyt mielenrauhaa - vaikka haluaisi sen löytää.


Siksi myös viisaat ja monien kunnioittamat ihmiset joskus suuttuvat.


Moralistit ja paheksujat ovat ylpeitä ja siksi he paheksuvat niitä, jotka tuntevat oman arvonsa. Jos sinä tunnet puhdasta myötätuntoa, niin olet vapaa tekemään, ajattelemaan, puhumaan ja kirjoittamaan mitä tahansa, jonka koet itse oikeaksi.


Jokaisella ihmisellä on sinulle jotain annettavaa ja kaikkein hyödyllisimpiä ihmissuhteitasi ovat sellaiset, jotka ärsyttävät sinua.


Ns. vihamiehesi on siis rakkain ystäväsi, sillä hän paljastaa sinulle rakkaudettomuuden itseäsi kohtaan.

Kommentit